Afbeelding
Foto: Peter de Koning

START EN FINISH OP 17 SEPTEMBER BIJ IRENE

Profielloop Gemonde:
wandelen en hardlopen

Twee hardlooprondes van 5,5 en 10 kilometer, wandeltochten over dezelfde afstanden en een kidsrun van één kilometer: uit deze onderdelen bestaat de tweede editie van de Profielloop in Gemonde. Robin Bogers en David Mornout, die het sportieve evenement vorig jaar organiseerden in het kader van hun profielwerkstuk, staan ook aan het roer van deze editie op zondag 17 september.

Waar de Profielloop vorig jaar enkel uit hardlooproutes bestond, besloten Bogers en Mornout het aanbod uit te breiden met twee wandeltochten. De routes gaan over verharde, maar ook onverharde paden door het buitengebied van Gemonde.

De Profielloop start om 10.30 uur met de Kidsrun. Een halfuur later is het de beurt aan de hardlopers. Deelnemers aan de 5,5 en 10 kilometer beginnen tegelijk. De wandelaars beginnen om 11.10 uur aan hun tochten. De start en de finish van alle onderdelen vindt plaats bij de accommodatie van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg.

Sport Kort

Trimloop Conditio

Sportvereniging Conditio uit Best organiseert zondag 13 augustus om 11.00 uur de maandelijkse trimloop rond het Joe Mann Natuurtheater aan de weg tussen Best en Son. Het is de 545ste keer dat de trimloop wordt georganiseerd. Sporters kunnen kiezen uit 3.000 of 6.700 meter te lopen. Inschrijven is mogelijk tussen 10.00 en 10.55 uur aan de kassa van het Joe Mann Natuurtheater. De kosten zijn één euro voor junioren tot en met vijftien jaar en 2,50 euro voor overige deelnemers. Voor meer informatie neemt men contact op met Peter Hentzen van de trimloopcommissie via telefoonnummer (0499)-37 18 31.

Vooraf online inschrijven voor een van de onderdelen is mogelijk via www.profielloop.nl en kan tot en met 15 september. Ook kunnen mensen zich nog op 17 september aanmelden bij het inschrijfbureau, dat vanaf 09.00 uur is geopend. Er wordt dan een meerprijs gerekend van 1 euro per onderdeel.

FOTO ONDER: De eerste editie van de Profielloop trok bijna tweehonderd lopers. De organisatie heeft nu ook wandeltochten toegevoegd aan het evenement in Gemonde. (Foto: Peter de Koning).