Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

RENOVATIE VAN KLEEDLOKALEN DE ROODE BLEEK OP SCHEMA

Verbouwing DVG in de laatste fase

PÅL JANSEN

De renovatie én de bouw van de kleedlokalen op sportpark De Roode Bleek van voetbalvereniging DVG uit Liempde loopt volgens schema. Dat laat voorzitter Rien Schalkx desgevraagd weten. Het faillissement van installatiebedrijf Voermans net voor de zomer, heeft niet gezorgd voor financiële tegenvallers. Schalkx: ,,Van Oers Installaties uit Oisterwijk heeft het perfect overgenomen."

De nieuwe kleedkamerruimte van DVG is al te bewonderen op sportpark De Roode Bleek; de ruwbouw is inmiddels af. Voorzitter Schalkx: ,,We richten de komende weken de binnenkant verder in. Zaken als de ketels en de lichtstraat (zie kleine foto, red.) zijn al afgewerkt. Maar we moeten nog schoonmaken, het sanitair moet nog geplaatst worden en de zitbankjes komen er nog in. Ook het straatwerk buiten moet nog gebeuren."

Er valt dus nog genoeg te doen. Maar alles verloopt volgens plan, verzekert de voorzitter. De planning is dat de kleedkamers tijdens de seizoensopening in gebruik worden genomen.

LOKALE AANNEMERS

En dat is al een prestatie op zich. In principe werden de renovatie van acht lokalen én de bouw van twee nieuwe kleedkamers opgepakt door Bouwservice Liempde, Elektro Technisch Buro Martien Saris en Installatietechniek Voermans Boxtel. Dat de verbouwing zo snel kon worden uitgevoerd, was juist vanwege de hulp van deze lokale aannemers, zei Schalkx nog in Brabants Centrum van 30 maart.

Echter, nog geen maand na de start van de sloopwerkzaamheden op 22 mei sprak de rechtbank 's-Hertogenbosch het faillissement uit over Voermans. Een week later bood Van Oers Installaties uit Oisterwijk uitkomst. Het bedrijf nam Voermans en ook diens werkzaamheden over. ,,Het is erg vervelend dat het faillissement een feit was", vertelt Schalkx. ,,Maar Van Oers pakte alle werkzaamheden heel goed op. Erg prettig voor onze club."

FINANCIËN

Nog prettiger: het leverde geen grote financiële tegenvallers op. ,,Begin september houden we alle financiën nog een keer tegen het voetlicht, maar zoals het er naar uitziet, blijven we binnen ons budget."

Voor de verbouwing, had de vereniging een half miljoen euro nodig. Vorig jaar is de accommodatie geprivatiseerd. Daarbij gaf de gemeente Boxtel geld mee dat bedoeld is voor uitgesteld en te verwachten onderhoud van het sportpark, waarvoor de club voortaan zelf verantwoordelijk is. DVG en de beheerstichting De Roode Bleek, verantwoordelijk voor het onderhoud, droegen zelf ook bij. Uiteindelijk was er nog 100.000 euro extra nodig.

De beheerstichting bracht vervolgens in mei obligaties uit die mensen voor 500 of 1000 euro per stuk konden kopen. Binnen vier weken had Liempde de 100.000 euro bij elkaar. Nu de laatste fase wordt afgerond, ziet het er naar uit dat de voetballers van DVG tijdens de start van het seizoen halverwege september zich om kunnen kleden in de nieuwe accommodatie.

FOTO BOVEN: De ruwbouw van de nieuwe kleedlokalen op sportpark De Roode Bleek is inmiddels afgerond. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan het interieur. (Foto: Albert Stolwijk).


Teambuilding met tophockeyer Eric Verboom

Voormalig tophockeyer Eric Verboom houdt maandag 4 september een inspiratiesessie voor alle leden van Hockeyclub Liempde.

De sessie is bedoelt als seizoensopening van de vereniging en staat in het teken van teambuilding. Verboom komt vertellen over zijn ervaringen als tophockeyer en -trainer. Hij trainde onder meer MEP, HC Den Bosch, Oranje Zwart en het Nederlandse herenhockeyteam. ,,Hij weet als geen ander hoe teams te smeden en te laten presteren. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne tophockey", meldt de Liempdse hockeyclub op haar Facebookpagina. De avond is toegankelijk voor alle leden van HCL, ouders van jeugdleden, trainers en coaches. Aanvang is 20.00 uur.

De komende weken gaan de bouw- en installatiebedrijven de binnenkant van de nieuwe accommodatie inrichten. (Foto: Albert Stolwijk).