Treinreizigers stappen op het parkeerterrein aan de Van Salmstraat over op de bus. (Foto's: Henk van Weert).
Treinreizigers stappen op het parkeerterrein aan de Van Salmstraat over op de bus. (Foto's: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

VERNIEUWING SPOOR TUSSEN BOXTEL EN EINDHOVEN

Extra drukte op NS-station Boxtel

Door werkzaamheden op het spoor tussen Eindhoven en Boxtel reden op dat traject afgelopen weekeinde geen treinen. Ook komende weekeinde is dat het geval. Op werkdagen reden deze week alleen treinen vanuit Boxtel tot station Eindhoven Strijp-S. NS zet bussen als vervangend vervoer.

Het was zaterdag een drukte van belang op het Boxtelse station. Bussen reden af en aan rijden om reizigers te vervoeren. De vernieuwing van het spoor neemt een week in beslag en duurt tot zondag 13 augustus weten, zo meldt NS. Medewerkers van de vervoersorganisatie wezen reizigers de weg van en naar de bussen, die geparkeerd worden op het P&R-terrein aan de Van Salmstraat. Daar zijn ook mobiele toiletten geplaatst.

Tussen Boxtel en Eindhoven rijden ook komend weekeinde snel- en stopbussen. Bovendien rijdt tussen Boxtel en 's-Hertogenbosch tweemaal per uur een Intercity én tweemaal per uur een sprinter; na 22.00 uur rijden snelbussen tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Tussen Eindhoven en Tilburg rijden snelbussen in plaats van Intercity's

In de nacht van vrijdag op zaterdag rijden na 00.30 uur bussen in plaats van de laatste sprinters tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven en tussen Tilburg Universiteit en Eindhoven.

FOTO LINKS: Vanuit de treinen spoeden reizigers zich via de passerelle van het Boxtelse station naar de bussen op het P&R-terrein aan de Van Salmstraat.

Afbeelding