Leden van serviceclub JCI Dommelland staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen in het nieuwe onderkomen van Voedselbank Boxtel. (Foto: JCI Dommelland).
Leden van serviceclub JCI Dommelland staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen in het nieuwe onderkomen van Voedselbank Boxtel. (Foto: JCI Dommelland). Foto: JCI Dommelland

JCI DOMMELLAND STEEKT HANDEN UIT DE MOUWEN VOOR GOED DOEL

Klussen in toekomstige Voedselbank

Schoonmaken, schuren, schilderen... Leden van JCI Dommelland, de serviceclub voor jonge ondernemers uit Boxtel, staken vrijdag én zaterdag de handen uit de mouwen in het nieuwe onderkomen van de Voedselbank bij woonzorgcentrum Molenweide.

Eerder dit jaar namen de leden de slopershamer ter hand om een muur af te breken in de voormalige facilitaire ruimte aan de Achterberghstraat. Het sloopwerk is al lang en breed achter de rug, maar dat betekent niet dat de werkzaamheden die vrijdag en zaterdag op het programma stonden minder zwaar waren. ,,Naast een aantal muren moest namelijk ook flink wat houtwerk onder handen genomen worden", vertelt Joris van der Krogt van JCI Dommelland. ,,Dat betekende schoonmaken, schuren, alles in de grondverf zetten en uiteindelijk óók nog alles netjes afwerken. Gelukkig hadden we de beschikking over professioneel materiaal dankzij onderhoudsbedrijf Elk." Hij besluit: ,,We hebben keihard gewerkt en zijn best trots op het resultaat."

Voedselbankvoorzitter Arjen Witteveen is in zijn nopjes met de inspanning van JCI Dommelland. ,,De leden hebben fantastisch werk verricht. Ze hebben een grote ruimte geschilderd en het resultaat is fantastisch." Het nieuwe onderkomen van de stichting moet in oktober gereed zijn. ,,We liggen goed op schema", laat de voorzitter weten.

Naast het schilderwerk, wordt er door een technisch bedrijf op dit moment ook gewerkt aan de koel- en vriesinstallatie. ,,Daarna gaat het marmoleum erin. De werkzaamheden verlopen nu wat rustiger, maar na de bouwvak gaan we er weer vol tegenaan", zegt Witteveen.


Wandelen door historisch Boxtel met de VVV

De VVV organiseert tijdens de zomervakantie cultuurhistorische zomeravondrondleidingen met gidsen. Woensdag 16 augustus verkennen deelnemers het oudste gedeelte van Boxtel: het gebied rondom de Sint-Petrusbasiliek. De dag erna staat de wandeling in het teken van het Boxtelse kloosterleven.

De wandeltocht rondom de Sint-Petrusbasiliek voert langs de plekken waar Boxtel is ontstaan. Daar ontdekken deelnemers hoe het religieuze en profane leven eeuwenlang met elkaar waren versmolten. Zo wordt er aandacht besteed aan de kanunniken, de zusters clarissen, de overheersing van het protestantisme en het Rijke Roomsche Leven. Daarnaast vertelt de gids over het bloedwonder en de bijbehorende processie. Als toegift gaan de deuren van de basiliek open.

De kloosterroute doet verschillende plekken aan waar in Boxtel waar ooit kloosters stonden. Wat waren dat voor kloosters en wie woonden daar? Tijdens een wandeling van ongeveer vijf kilometer krijgen deelnemers onder meer antwoord op deze vragen. Ook maken ze kennis met de 'groene kant' van Boxtel: de rondleiding voert langs allerlei natuurschoon.

Liefhebbers kunnen naast deze rondleidingen aansluiten bij andere zomeravondwandelingen. Donderdag 24 augustus vindt de Breukelentocht plaats; de rondleiding over architectuur rond 1900 wordt op woensdag 30 augustus gegeven; donderdag 31 augustus staat de wandeling in het teken van de Binnendommeltjes. Het startpunt van de rondleidingen is het VVV-kantoor aan de Markt, alleen de Breukelentocht begint bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat.

Deelnemers kunnen zich melden bij de VVV of bellen naar telefoonnummer (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. E-mailen mag ook: info@vvvboxtel.nl. Aanmelden kan bovendien door vóór 19.00 uur aanwezig te zijn bij het startpunt. De wandelingen kosten twee euro per persoon. Buiten de zomermaanden verzorgen gidsen óók dorpsrondleidingen. Meer informatie daarover is verkrijgbaar bij de VVV.

Leden van serviceclub JCI Dommelland staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen in het nieuwe onderkomen van Voedselbank Boxtel. (Foto: Joris van der Krogt).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding