Verbetering wegen in Liempde al dit jaar merkbaar

Leden van burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde, medewerkers van de gemeente Boxtel en afgevaardigden van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) zouden deze week bij elkaar om het plan van aanpak over knelpunten in de dorpskom samen te stellen. De afspraak is vanwege de zomervakantie verplaatst naar eind augustus.

Burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde werd opgericht om het dorp toegankelijker, rolstoelvriendelijker en veiliger maken voor kwetsbare verkeersdeelnemers en mensen die minder mobiel zijn. Afgevaardigden overhandigden in februari een plan met concept-oplossingen en ruim duizend handtekeningen aan de gemeenteraad. Trottoirs in het centrum verbeteren, brede paden aanleggen, obstakels opruimen en een aantal in de weg staande bomen kappen zijn enkele voorbeelden. Het initiatief kreeg brede politieke steun en er is besloten hiervoor vijf ton opzij te zetten in de begroting 2018. ,,Er is goed op ons initiatief gereageerd", laat Mario Knoops van Rolstoel Vriendelijk Liempde weten. ,,Nu werken we hard om iedere week te benutten."

Eind augustus vindt een startbijeenkomst plaats van de werkgroep die zich bezig gaat houden met het plan van aanpak en de uitvoering. ,,Afgesproken is gezamenlijke verantwoording te nemen voor het project en dat doen we dus ook", aldus Knoops. Hoewel de uitvoering met name gericht is op 2018 en 2019, verwacht hij dat de schop op enkele plaatsen in Liempde dit jaar al de grond in gaat.


Kofferbaksale na zomervakantie

Wie na terugkomst van vakantie nog even lekker de zolder of garage wil opruimen, kan zondag 27 augustus van 10.00 tot 13.00 uur overtollige spullen verkopen tijdens de jaarlijkse kofferbaksale in Liempde. Die wordt gehouden op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg.

De kofferbaksale wordt alweer voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. Veel deelnemers én bezoekers ervaren deze verkoping als een leuke afsluiting van de zomervakantie. Wie verzekerd wil zijn van een verkoopplekje dient zich tijdig in te schrijven via www.kofferbaksale-liempde.nl. De markt met tweedehands spulletjes duurt van 10.00 tot 13.30 uur.