Een informatiebord in de Breukelsestraat meldt de voorbereidingen die worden getroffen om de blauwe zone per 1 september in te voeren. (Foto: Henk van Weert).
Een informatiebord in de Breukelsestraat meldt de voorbereidingen die worden getroffen om de blauwe zone per 1 september in te voeren. (Foto: Henk van Weert). Foto:

BOXTEL TREFT MAATREGELEN VOOR AUTO'S IN HET CENTRUM

Blauwe parkeerzone is in aantocht...

Nadat de gemeenteraad van Boxtel eind mei al instemde met het nieuwe parkeerplan voor het centrum, heeft het college van B. en W. vorige week daarvoor de nodige uitvoeringsbesluiten genomen. Tegelijk is gestart met de voorbereidingen om met ingang van 1 september blauwe parkeerzones te kunnen gaan gebruiken.

De vakken waar automobilisten straks alleen nog met een parkeerschijf hun voertuig maximaal twee uur mogen neerzetten, zijn de afgelopen week voorzien van blauwe pijltjes. Die geven aan waar de definitieve belijning moet worden aangebracht voor de blauwe zones. De lijnen en bijbehorende verkeersborden kunnen tot 1 september worden genegeerd, meldt de gemeente.

Bewoners en eigenaren van een bedrijf kunnen een ontheffing voor de blauwe zone aanvragen. Vóór de ingangsdatum stuurt parkeerbedrijf P1 uit Den Haag, dat de invoering van de nieuwe parkeerregels uitvoert in opdracht van het gemeentebestuur, een brief met informatie hoe zo'n ontheffing is aan te vragen. Er is daarna nog voldoende tijd om een parkeerontheffing te regelen, stelt de gemeente. Die benadert ook de mensen die nu al over een parkeervergunning beschikking en in een buurt wonen waar de blauwe zone van kracht wordt. Zij krijgen de komende weken bericht over de geldigheid van hun parkeervergunning en over de mogelijkheden om een parkeerontheffing te verkrijgen.

Kijk voor meer informatie op www.parkeerserviceboxtel.nl.