Afbeelding
Foto: Pål Jansen

What's Up, Isis, Abby en Yuna?

Isis de Punder (11) bracht maandag samen met vader Jeroen, moeder Rachel en haar zusjes Abby (8) en Yuna (6) een bezoekje aan recreatieplas De Langspier. Ze is net terug van een avontuurlijke vakantie en is de komende weken bij mooi weer regelmatig te vinden aan het Boxtelse water...

Wat hebben jullie vandaag allemaal gedaan? Isis: ,,We zijn natuurlijk bij de duikplank geweest. En we hebben met de 'watermeloen' gezwommen, een opblaasboot. Of ja, ik heb vooral gezwommen. Mijn zusjes zaten op de watermeloen."

Was het zwaar? Isis: ,,Nou, het ging wel hoor. Maar het was zeker niet licht, haha."

Wiens idee was het om naar De Langspier te gaan? Isis: ,,Mijn idee. Al mijn klasgenoten gaan hier ook naartoe. En ja... na vijf keer heb je het abonnement er al uit. We zitten hier bovendien lekker aan het water. Buiten zijn is leuker dan binnen in een grote speelhal."

Ben jij de hele zomervakantie in Boxtel gebleven? Isis: ,,Nee, wij zijn net terug uit Frankrijk. Daar hebben we gecanyond: we zijn van een acht meter hoge rots gesprongen!" Vader Jeroen springt bij: ,,Canyoning is wanneer je vanuit een ravijn de rivier in springt. We hebben natuurlijk een gids ingeschakeld die weet waar je veilig kan duiken." Isis: ,,Zoiets doe je niet vaak, dus dan kan je het maar beter gewoon doen."

Wat gaan jullie nog doen vandaag? Isis: ,,We gaan straks borrelen op het terras. Normaal gesproken doen we dat altijd als ik moet dansen en dan maken we de hapjes zelf. Maar papa regelt het vandaag."

Ik denk dat papa en mama misschien een borreltje pakken en jullie de hapjes? Isis, lachend: ,,Ja, dat klopt."

Wanneer moet je weer naar school? Isis: 28 augustus. Ik ga naar groep 8 van de Sint-Petrusschool, mijn laatste jaar dus. Of ik het spannend vind om naar de middelbare school te gaan? Nee hoor." Zusje Yuna is het daar echter niet mee eens. ,,Ik vind het wel heel spannend, want dan zie ik haar niet zo vaak meer."

FOTO RECHTS: Het gezin De Punder, met v.l.n.r. vader Jeroen, Yuna, Abby en Isis is deze zomer vaak te vinden aan recreatieplas De Langspier. (Foto: Pål Jansen).