Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

AL RUIM 600 KAARTEN VOOR BOXTELS MUZIEKFESTIJN VERKOCHT

Hollandse Kost in manege De Langspier

PÅL JANSEN

Zanger Jordy van den Boer houdt dit jaar de tweede editie van Hollandse Kost XL in manege De Langspier in Boxtel op zaterdag 7 oktober. De aanvraag voor een omgevingsvergunning ligt bij de gemeente. Inmiddels zijn er al ruim zeshonderd kaarten verkocht, laat de Boxtelaar weten.

Met zangers Danny de Munk, Django Wagner, Samantha Steenwijk, Jeffrey Heesen en natuurlijk Van den Boer zelf komen de liefhebbers van Nederlandstalige muziek aan hun trekken. ,,Daar komen nog twee namen bij", vertelt de organisator. ,,Wie dat worden, maken we op een later moment bekend."

De Boxtelse zanger zocht lang naar een geschikt locatie voor het evenement. Uiteindelijk bleek manege De Langspier een ideale plek. ,,We kunnen daar tegelijkertijd de verenigingen mee helpen. Met de huur die we betalen, steunen we namelijk de clubs die gebruik maken van het complex", vertelt Van den Boer.

VERGUNNING

De gemeente Boxtel heeft inmiddels de vergunning verleend, vertelt Van den Boer. ,,Vorige week kreeg ik al een vrijstelling binnen om het evenement eenmalig in de manege te houden. Ik had twee weken een overleg met de buurtbewoners. Ook zij stonden positief tegenover Hollandse Kost XL."

Over het parkeren is bovendien al nagedacht. ,,Dat gebeurt op het terrein zelf en wordt begeleid door verkeersregelaars. Ook de parkeerplaatsen van sportpark Wagenaars van ODC aan het Essche Heike zijn toegankelijk. Er wordt niet geparkeerd in de omliggende woonwijk, behalve door de buurtbewoners zelf."

Hollandse Kost XL begint zaterdag 7 oktober om 18.00 en eindigt om 01.00 uur. Het evenement kan door circa duizend mensen worden bezocht. Kaarten kosten 17,50 euro per stuk. Ook zijn er vip-pasjes te krijgen voor 100 euro per ticket. Tickets bestellen kan via website www.ticketkantoor.nl/shop/hk2017. Ze zijn ook te koop bij cafetaria Mikies aan de Clarissenstraat 2 in Boxtel.

FOTO ONDER: De eerste editie van Hollandse Kost XL vond vorig jaar plaats in sporthal De Braken in Boxtel. Toen was het Nederlandse muziekfestijn stijf uitverkocht. (Foto: Hans van Doorn).