Het gebouw van 040Fit! is in 1987-1988 gebouwd naar ontwerp van de Boxtelse architect en kunstenaar Paul Strik. Die won er in 1991 prijzen tijdens de zesde World Biennale of Architecture in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. (Foto: Henk van Weert).
Het gebouw van 040Fit! is in 1987-1988 gebouwd naar ontwerp van de Boxtelse architect en kunstenaar Paul Strik. Die won er in 1991 prijzen tijdens de zesde World Biennale of Architecture in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. (Foto: Henk van Weert). Foto:

SPORTSCHOOL 040FIT! KIJKT UIT NAAR MOGELIJKHEID UITBREIDING

Aldi wil nieuwe winkel op Fellenoord

Supermarkt Aldi heeft plannen om op de plek van sportschool 040Fit!, het vroegere postsorteercentrum aan de Fellenoord in Boxtel, een nieuwe supermarkt te bouwen. Het plan stelt het gemeentebestuur voor een dilemma. Het bestemmingsplan laat de bouw toe, de detailhandelsvisie niet.

De tegenstrijdigheid tussen bestemmingsplan en detailhandelsvisie vereist volgens wethouder Eric van den Broek een zorgvuldige afweging. Maar aan het plan, ingediend door het plaatselijke bouwbedrijf BLT, zitten volgens hem meer haken en ogen. Hij wijst op de verkeersafwikkeling en het laden en lossen, maar ook op het naastgelegen tankstation. Het bouwplan voorziet in parkeerplaatsen op het dak van de te bouwen supermarkt. In plaats van de voorgeschreven acht weken, neemt het gemeentebestuur veertien weken de tijd om de aanvraag te beoordelen.

Het in 2015 geopende 040Fit! heeft een huurcontract voor het pand tot en met 2022. Bedrijfsleider Joris Kooter zegt dat de sportschool wil uitbreiden en bereid is elders een betere accommodatie te betrekken. ,,We willen groeien en onze service uitbreiden. Het liefst op de huidige locatie, maar mogelijk ook elders. We praten samen met Aldi over de mogelijkheden. Wellicht dat we ook samen iets kunnen ontwikkelen op Fellenoord."

Op de vraag of de eventuele nieuwe Aldi-vestiging de bestaande twee supermarkten, aan de Kapelweg en in winkelcentrum Oosterhof, gaat vervangen, gaf een woordvoerder geen antwoord: ,,We zijn altijd op zoek naar goede locaties."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding