Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BESTEMMINGSPLANPROCEDURE NA DE ZOMER VAN START

Plannen pastorie(tuin) krijgen vorm

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Waar er voor de voormalige Heilig Hartkerk nog geen concrete plannen op de rol staan, is dat voor de naastgelegen pastorie met 3.400 vierkante meter tuin wel anders. Projectontwikkelaar The Placemaker uit Vught diende onlangs een eerste beschrijving van het project in bij de gemeente Boxtel. Het college van B. en W. oordeelde positief.

Zes twee-onder-een-kapwoningen, zes seniorenwoningen, een vrijstaand huis en verbouwing van de pastorie tot zelfstandige eenheden voor een woongroep. The Placemaker, dat zichzelf een klantgestuurd ontwikkelingsbedrijf noemt en woon- en leefprojecten ontwikkelt met toekomstige bewoners, diende dit bebouwingsvoorstel in bij de gemeente Boxtel en vroeg om een principebesluit. Hiermee geeft het college van B. en W. aan of zij het een goede ontwikkeling voor het gebied vindt. ,,En dat is zo", laat wethouder Peter van de Wiel weten. ,,We geven geen inhoudelijk oordeel over de plannen, maar buigen ons over de vraag of het denkbaar is dat er grondgebonden woningen op het terrein komen en de pastorie wordt verbouwd."

Na de zomervakantie wordt de bestemmingsplanprocedure in gang gezet. Waar Stefan Schuwer van The Placemaker eerder in deze krant de verwachting uitsprak dat in 2017 de schop in de grond zou gaan, zet hij nu in op 2018. Over de voormalige pastorie worden momenteel serieuze gesprekken gevoerd met woonstichting Sint-Joseph, laat Schuwer weten. ,,Het zou een ideale plek zijn voor mensen die extra begeleiding nodig hebben." De woonstichting bevestigt in gesprek te zijn met The Placemaker.

In 2015 werd de Heilig Hartkerk onttrokken aan de eredienst. Onder aanvoering van bouwkundig adviseur Sanne de Koning werd gebrainstormd over een nieuwe toekomst van het gebouw. Sinds vorige maand is het pand definitief in handen van ondernemer Michel de Groot. Vanwege zijn ervaringen met de vergunningsaanvragen bij de gemeente Boxtel, wil hij er zelf niets meer ondernemen. De Groot deed onlangs in deze krant een oproep aan mensen die als huurder iets willen opzetten in het voormalige kerkgebouw.

Mensen die meer willen weten over de bouwplannen rond de pastorie en de tuin, kunnen hun contactgegevens achterlaten via e-mail: info@theplacemaker.nl.

OP DE FOTO'S: Over een jaar zouden de voormalige pastorie en bijbehorende tuin aan de Baroniestraat in Boxtel er wel eens heel anders uit kunnen zien. Projectontwikkelaar The Placemaker is van plan dertien woningen te realiseren in de tuin. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding