Afbeelding
Foto: Leo Hoogenboom

Elke Hoogenboom

Brabants kampioen

in dressuur L1

Elke Hoogenboom (23) uit Boxtel deed zondag met haar paard Happy HS mee aan de Brabantse kampioenschappen outdoor 2017. Ze kwam uit in de klasse L1 op het onderdeel dressuur. Daar presteerde de combinatie zo goed dat ze de kampioenstitel bemachtigde.

Dankzij een sterk wedstrijdseizoen wist Elke zich met haar voor het springen gefokte KWPN-merrie te plaatsen voor het kampioenschap in Dongen-Vaart. Tijdens de halve finale scoorden ze een tweede plaats. In de finale streden Elke en Happy tegen de beste L1-combinaties van Brabant en wonnen ze overtuigend. Elke verdiende hierdoor niet alleen een prachtige kampioensdeken en dito linten voor Happy, maar ook een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Elke kwam uit voor paardensportvereniging Sint-Martinus.

Elke rijdt sinds haar achtste jaar. Eerder werd ze een aantal keer Brabants kampioen met een pony. Nu dus met de vijf jaar oude Happy. Ze leidt de merrie sinds een jaar zelf op. Bijzonder is dat de combinatie zowel aan springen als dressuur doet. Ook bij het onderdeel springen verscheen de combinatie aan start, maar ondanks een mooie start tikte Happy een balkje aan.

Afgelopen weekeinde vielen meer ruiters in de prijzen. Lisa Bekkers uit Liempde en Lynn Peijnenburg uit Esch werden ook Brabants kampioen in hun klasse. Lees hierover op pagina 15. (Foto: Leo Hoogenboom).

Vermiste en gevonden dieren

Stichting Amivedi meldt de vermissing van twee huisdieren in Boxtel: een grijze kat en een groene parkiet. Bovendien is er een kater gevonden.

De vermiste kat luistert naar de naam Nelson. Hij is grijs en heeft witte vlekken. De kater werd op 27 juli voor het laatst gezien in de Eg. Op 28 juli is een zwartwitte volwassen kater gevonden met witte sokjes voor en witte laarsjes aan de achterpoten. Hij heeft een witte bef en een wit snorretje. De kat werd gevonden in de Kasteellaan.

Parkiet Paapi is groen met een zwarte band om zijn hals. Hij is niet geringd en werd voor het laatst gezien in de Purcellstraat op 24 juni.