Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Inbraak bij Meneer van Dommelen

PÅL JANSEN

Dieven hielden vorige week in de nacht van woensdag op donderdag flink huis in lunchroom Meneer van Dommelen. De daders drongen binnen door het slot van de achterdeur te uit te boren. De kassa werd leeggehaald en vernield, de kluis opengebroken. Bovendien zijn er iPads ontvreemd. De zogeheten handhelds, horeca-apparatuur voor de bediening, zijn weg. Een flinke voorraad sterke drank is meegenomen.

Eigenaar Mark van de Moosdijk was vrijdagochtend verbijsterd. ,,Later realiseerde ik me dat er in de koeling nog een krat frisdrank hoorde te staan. Zelfs die was weg. Wat moet je daar nou mee?" Hij sloot woensdagavond het horecabedrijf bij de Zwaanse Brug om halfacht. De volgende ochtend trof hij een ravage aan. ,,Ik denk dat ze hier pas na twee uur 's nachts bezig zijn geweest. Tot die tijd is er namelijk nog behoorlijk wat bedrijvigheid op straat." Van de Moosdijk denkt dat de daders van tevoren precies wisten waar ze aan begonnen. ,,De dieven deden goed hun huiswerk. Ze wisten bijvoorbeeld precies waar de camera's hingen. Dus die moeten hier al eerder binnen zijn geweest."

DOORGAAN

Vrijdagochtend was Van de Moosdijk echter alweer open. ,,Je wordt het eerste uur geleefd, dan moet de aangifte gedaan worden. Naderhand deden we snel boodschappen. We moeten toch doorgaan."

De politie hield al een buurtonderzoek, maar daar is volgens de eigenaar nog weinig uitgekomen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek nog loopt en dat er vooralsnog geen verdachte is aangehouden. Mensen die naar aanleiding van dit bericht iets is opgevallen, worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 - 88 44 of 0800 - 70 00 (Meld Misdaad Anoniem) of in het politiebureau in Boxtel aan de Bosscheweg 60.

FOTO ONDER: De dieven verschaften zich vorige week in de nacht van woensdag op donderdag toegang tot lunchroom Meneer van Dommelen via de achterdeur aan de Prins Hendrikstraat. (Foto: Pål Jansen).

Boxtel

Uitslagen Vierdaagse

Fred Fisser uit Boxtel nam voor de 25e keer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hij liep vijftig kilometer per dag.