Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Vanaf maandag 7 augustus kunnen gelovigen dagelijks om 12.30 uur aansluiten bij de gebedsdienst in de Mariakapel aan de Heikant in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2011).
Jaarlijks wordt in augustus negen dagen op rij gebeden in aanloop naar het feest van Maria Tenhemelopneming. Vanaf maandag 7 augustus kunnen gelovigen dagelijks om 12.30 uur aansluiten bij de gebedsdienst in de Mariakapel aan de Heikant in Esch. (Foto: Gerard Schalkx, 2011). Foto: Gerard Schalkx

Hardloopcursus beginners

Veel leden van atletiekvereniging Marvel hebben hun eerste hardlooppassen gezet tijdens een editie van Start to Run en bewaren goede herinneringen aan deze beginnerscursus. Samen lopen is immers leuker dan alleen. Vanaf zaterdag 9 september gaat de zeven weken durende najaarseditie van de cursus weer van start.

Samen gaan deelnemers met andere Start-to-Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 09.30 uur hardlopen. Ze trainen in sportpark Den Wielakker onder begeleiding van deskundige hardlooptrainers. Daarnaast biedt Marvel de mogelijkheid op woensdagavond de 'huiswerktrainingen' te lopen.

Na zeven weken zijn cursisten in staat ongeveer 3 tot 5 kilometer aan één stuk hard te lopen. Na afloop is het voor deelnemers mogelijk om zich bij Marvel aan te sluiten. Inschrijven voor Start to Run is mogelijk via www.yakultstarttorun.nl. Vink bij locatie 'AV Marvel Boxtel' aan.