VIJF DAGEN KERMISPLEZIER DORPSKERN

Lunapark in plaats van luchtschommels Liempde

De kermis die zaterdagmiddag in het centrum van Liempde van start gaat, moet het vanaf dit jaar zonder de befaamde schuitjes doen. Een lunapark komt in de plaats van de luchtschommels op het Raadhuisplein. Bovendien staat het dorp vol van de attracties en krijgt de vorig jaar geïntroduceerde 'kerkmis' op de botsautobaan een vervolg.

De kermis opent zaterdag om 15.00 uur met clown Erico. Voor het verrichten van de opening heeft hij echter nog hulp nodig. Kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar kunnen zich hiervoor aanmelden door de pagina 'Kermis Liempde' te delen op Facebook en daarbij uit te leggen waarom de Liempdse kermis de leukste van de omgeving is. Voor de winnaar is een leuke prijs beschikbaar. Aansluitend op de act van de clown is er een heuse parade van ganzen die door het dorp paraderen. Deze duurt tot 17.00 uur.

De volgende dag houdt kapelaan Geoffrey de Jong wederom de bijzondere zondagsviering op de Liempdse botsautobaan, wat de vorige editie een voltreffer bleek. Dit jaar leidt hij de kermisdienst vanaf 11.00 uur.

De traditionele loterij begint dinsdag om 20.00 uur. Wie het meeste kans wil maken op de prijzen, moet aan de bak: loten verkrijg je namelijk door kaartjes van attracties te kopen. Dat kan echter niet meer van de luchtschommels, die de bezoekers dit jaar moeten missen. Op het Raadhuisplein tegenover café Het Wapen van Liempde verrijst dit jaar een heus lunapark, een soort obstakelparcours. Daarnaast genieten kinderen van de bekende attracties: een met hoge snelheid ronddraaiende bank, de rupsbaan, de botsauto's, een draaimolen, de vliegtuigmolen, het lijntrekspel, de jackpot en de schietsalon gaan vast en zeker voor het nodige plezier zorgen. De vuurwerkshow begint dinsdag om 22.30 uur. Daags erna kan iedereen nog een dagje genieten van de kermis.


Lennisheuvel

De Bezige Bijtjes

Hobbyclub De Bezige Bijtjes, bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen 5 tot en met 8, start in september weer met knutselmiddagen in gemeenschapshuis Orion. Tot en met april wordt eens in de drie weken op vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur gewerkt met verschillende technieken en materialen. Kinderen die mee willen doen, kunnen een e-mail sturen naar moniquevanvugt@tiscali.nl onder vermelding van naam, groep, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Maximaal 25 kinderen kunnen deelnemen; bij te veel aanmeldingen wordt geloot. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van De Bezige Bijtjes.

Kort Nieuws

Heidewandeling

In augustus bloeit de heide en verandert de Kampina in één mooie, indrukwekkende paarse gloed. Zondag 20 augustus voert een gids van Natuurmonumenten vanaf 10.00 uur volwassen wandelaars langs de mooiste plekjes en en kunnen zij ontdekken welke dieren en planten er allemaal op de heide voorkomen. ,,Wie weet hoor je een boompieper zingen, tref je een zonnebadende hagedis aan of zie je de zonnedauw, een insectenetend plantje", meldt een woordvoerder. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/agenda; leden van Natuurmonumenten betalen vijf euro; niet-leden drie euro meer.