De eerste editie van de Liempdse Voetbalquiz trok ruim vijftig voetbalkenners uit het dorp. Op het grote scherm in café D'n Durpsherberg kregen ze 60 vragen over de belangrijkste voetbalcompetities voorgeschoteld. (Foto: Gerard Schalkx).
De eerste editie van de Liempdse Voetbalquiz trok ruim vijftig voetbalkenners uit het dorp. Op het grote scherm in café D'n Durpsherberg kregen ze 60 vragen over de belangrijkste voetbalcompetities voorgeschoteld. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Ruim 50 voetballiefhebbers werden 2,5 uur ondervraagd

Volle bak bij Liempdse Voetbalquiz

PÅL JANSEN

Met zeventien deelnemende teams en dus een afgeladen vol café D'n Durpsherberg is de eerste editie van de Liempdse Voetbalquiz op zaterdag 29 juli bijzonder geslaagd, laat organisator Maarten Knoops weten.

,,De avond was erg leuk", vertelt Knoops enthousiast. ,,Iedere ploeg had drie deelnemers. Het café zat helemaal vol."

Het publiek kreeg maar liefst zestig vragen op zich afgevuurd in een tijdsbestek van 2,5 uur. Er waren maximaal 84 punten te verdienen. Maar ondanks dat de aanwezigen de balsport liefhebben, bleken de vragen niet voor iedereen even makkelijk. ,,Mark Faes (de andere organisator, red.) en ik zijn wat meer van de nieuwe generatie voetbal, dus er zaten veel vragen tussen die gingen over recente ontwikkelingen. Twee teams waren van een wat oudere generatie. Eén team eindigde op de laatste plaats met elf punten", beschrijft Knoops het verloop van de vragen.

,,Het ging met name over grote competities als de Premier League en ook de Eredivisie. Maar ook de Champions League, het Nederlands elftal en ander internationaal voetbal kwam aan bod."

WINNAARS

Uiteindelijk sprokkelde het winnende team liefst zestig punten bij elkaar. Het drietal Roel van der Mijden, Tim Daniëls en Rick van de Laar mag zich nu dan ook officieel bestempelen als dé voetbalkenners van Liempde. Zij kregen allemaal een voetbaltas met daarop de logo's van de Liempdse Voetbalquiz en D'n Durpsherberg. ,,Ik zag zelfs al dat ze gebruikt worden. Een van de jongens nam 'm mee naar fitness en maakte daar een foto van", lachte Knoops.

Of de drie ook de voetbalquizkampioenen van Liempde blijven, is echter de vraag. Tijdens de volgende zomerstop in 2018 willen de twee namelijk opnieuw de Liempdse Voetbalquiz gaan organiseren. ,,Dat is zeker de bedoeling", besluit Knoops.