De Liempdse kermis en de horecagelegenheden daaromheen trekken jaarlijks honderden bezoekers uit de regio. Dit jaar staan er drie podia rond de attracties in het centrum waar tal van artiesten zullen optreden. (Foto: Gerard Schalkx).
De Liempdse kermis en de horecagelegenheden daaromheen trekken jaarlijks honderden bezoekers uit de regio. Dit jaar staan er drie podia rond de attracties in het centrum waar tal van artiesten zullen optreden. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Klein festival verrijst tijdens de kermis in Liempde

Kasteleins plaatsen drie muziekpodia

Het centrum van Liempde wordt tijdens de kermis van zaterdag 5 augustus tot en met woensdag 9 augustus net als vorig jaar verrijkt met drie muziekpodia. De cafés komen elk met een eigen programma. Met alle attracties, waaronder het nieuwe lunapark, de act van Erico de clown op zaterdag om 15.00 uur en de zondagsmis van kapelaan Geoffrey de Jong om 11.00 uur komt iedereen aan zijn trekken.

Café 't Huukske pakt uit met Nederlandstalige artiesten met een feestelijke klank. Dat begint vrijdag met Marco Kraats. Zaterdag pakt Brian Voet de microfoon op. Zondag verzorgt Ferry de Lits de zang, op maandag is dat Jeffrey Heesen en op dinsdag Danny Canters. Artiest Wesley Klein sluit woensdag af. Deejay Mike van Dijk bindt alles muzikaal aan elkaar. Ook café Het Wapen van Liempde gaat Nederlandstalig met zangers Pascal Redeker op zaterdag, Arjan Oostrom op zondag, Leon Vugts en de Belgische Corry Konings op maandag, de Party Broeders op dinsdag en Marco Kanters op woensdag. Bovendien verzorgen deejay Roy (zaterdag en woensdag), Tommy Rizzo (zondag) en deejay Ferry (maandag) mede de muziek.

Bij café D'n Durpsherberg worden met name de gouden hits van vroeger ten gehore gebracht. Zondag komt Elvis-zanger Mark Elbers en 'Rocking Daddy' Gert de Graaf voert woensdag rockhits uit de jaren vijftig en zestig op. Zaterdag zingt het liveduo Jan en Esther, maandag treedt de Nederlandstalige zanger Jack van Raamsonk op, gevolgd door Frank van Amstel op dinsdag.