Afbeelding
Foto:

What's Up, Brenn en Fes?

Begin juli kreeg hij voor zijn tiende verjaardag een vishengel cadeau. Én een volledig gevulde viskoffer. Vorig jaar zat Brenn van de Zand tijdens de zomervakantie in Frankrijk met een campingvriendje aan de waterkant en mocht hij diens spulletjes lenen om te vissen. Maar nu zijn ouders hem opnieuw meenemen naar Zuid-Frankrijk wil Brenn wel eens met zijn eigen visspullen aan de slag. En dus oefende hij samen met papa en broertje Fes vorige week aan de oever van de vijver Vorsenpoel in Boxtel-Oost.

Hoi Brenn, heb je al vaker aan de Vorsenpoel gevist? ,,Nee, vanavond voor het eerst. Papa heeft vandaag een gratis vispas aangevraagd bij visclub Ons Genoegen. Kijk, hier is het printje. Wij wonen hier in de wijk en deze plas is het dichtst bij."

Je bent niet alleen. Wie heb je bij je? ,,Papa natuurlijk. Maar die heeft nog nooit gevist. Dus we zijn een beetje aan het prutsen om de draad en het haakje aan de hengel te krijgen... En Fes is erbij. Dat is een van mijn twee broertjes. Maar die is nog een beetje te jong om te vissen." Fes kijkt op. ,,Ik ben al vijf jaar hoor en ga na de zomervakantie naar groep 3. Ik vind vissen óók heel leuk." ,,Je mag ook best meehelpen hoor", lacht Brenn. ,,Misschien kun je het schepnetje pakken als we beet hebben."

Wat gebruik je als aas, Brenn? ,,We hebben wat brood tot een bolletje gekneed, hè pap?" Vader Maikel knikt: ,,Het is bruin brood; misschien dat we de volgende keer beter witbrood kunnen gebruiken. Dat plakt beter. Ik heb zelf eigenlijk ook nog nooit gevist. We hadden gehoopt dat er vandaag nog wat andere vissers aan de waterkant zouden zitten, die ons een beetje behulpzaam konden zijn. Maar dat is helaas niet het geval. Maar het gaat vast goed komen..."

Heb je in deze vakantie al meer leuke dingen gedaan, Brenn? ,,Ja hoor! Zaterdag zijn we met het hele gezin naar Amsterdam geweest. In museum Nemo mochten we allerlei leuke proefjes doen." Fes vult aan: ,,En daarna hebben we een rondvaart door de grachten gemaakt. We zijn onder wel twíntig bruggen door gevaren. Ik heb ze allemaal geteld. Goed hè?"

FOTO RECHTS: Na een uurtje vissen aan de Vorsenpoel had Brenn (rechts) eindelijk beet. Hij ving een rietvoorntje. Broertje Fes kijkt toe. (Foto: Henk van Weert).