't Collectief verzorgt update over terrein De Kleine Aarde

Om omwonenden en andere belangstellenden op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het terrein van De Kleine Aarde, organiseert 't Collectief vrijdag 1 september van 16.00 tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst in het bezoekerscentrum.

Afgevaardigden van Heijmans, Helicon, Maris Projects, SintLucas, Summa College, waterschap De Dommel, woonstichting Sint-Joseph, de partijen die samen 't Collectief vormen, staan die middag klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te verzorgen over de plannen. Daarnaast is het mogelijk een wandeling te maken over het terrein en een kijkje te nemen in de Voedseltuin, waar vrijwilligers onder leiding van Theodoor van Leeuwen ervoor zorgen dat cliënten van Voedselbank Boxtel wekelijks verse groenten krijgen.

Direct omwonenden krijgen een persoonlijke uitnodiging, maar iedereen die belangstelling heeft voor de plannen is welkom, aldus 't Collectief. ,,Onderwijs, wonen en energie: al deze thema's worden uiteraard aangestipt", aldus Cor Konings, projectbegeleider op De Kleine Aarde namens Summa College. ,,Achter de schermen zijn we druk bezig onze plannen vorm te geven. In februari hielden we al eens een inloopbijeenkomst en op 1 september vertellen we wat er in die tijd is gebeurd. We willen omwonenden en andere geïnteresseerden graag betrekken bij onze plannen. Ogenschijnlijk lijken de projecten langzaam te gaan, maar op de achtergrond gebeurt er juist heel veel." Elders op deze pagina is een uitgebreide update te lezen over De Kleine Aarde.


Ralph Dikmans brengt luxe album uit

Onlangs bracht de Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans zijn derde album uit: 'Anders-Man: Fool control' waarin bekende Boxtelaren en lokale taferelen een hoofdrol hebben. Op 2 en 3 september, tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven, komt een luxe hardcover van het album uit. Dikmans is daarmee ook aanwezig op de Uitmarkt (zaterdag 16 september) en de Boxel Oost Dag (zondag 24 september).

De extra editie bestaat uit een nieuwe omslag en er zijn 21 extra's pagina's in opgenomen, waaronder achtergrondinformatie over taekwondo in Boxtel, de overhandiging van het eerste exemplaar aan burgemeester Mark Buijs, de geschiedenis van superheld Anders-Man en de totstandkoming van het album dat Dikmans samen met Peter Busschots realiseerde. Bovendien is een extra zeefdruk bijgevoegd.

Van de hardcover zijn honderd exemplaren verkrijgbaar. Inmiddels hebben bijna zestig mensen al een editie gereserveerd. De kosten bedragen 25 euro per album. Meer informatie: www.ralphdesign.simpsite.nl.


Rondje Boxtel

De kanotocht Rondje Boxtel staat te boek als een van de leukste sportieve uitjes in Boxtel. Tot eind september wordt op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 14.00 uur gevaren. Vertrekpunt is het clubhuis van kanovereniging De Pagaai aan de Voetboog. Boeken kan via www.depagaai.nl. Meer informatie is na 18.00 uur verkrijgbaar via telefoonnummer 06-20 08 29 82.