Afbeelding
Foto: René Koster

Kinderen zijn even boswachter bij Speijckven in Oisterwijk

Stichting Natuurmonumenten nodigt kinderen uit om een dag in de laarzen te staan van een boswachter. Zaterdag 5 augustus mogen ze mee op watersafari in het Speijckven in Oisterwijk.

De kleine boswachters ontdekken tijdens hun tocht door de Kampina wat er zoal leeft in de vennen van het landschap. Ze gaan op zoek naar verschillende insecten. Daarnaast leven er allerlei kriebelbeesten op de oevers en het land rondom de vennen. Die gaan de kinderen bestuderen en natekenen. Het water in het ven is troebel en met behulp van zand en steentjes mogen de jonge deelnemers het zuiveren. Zo zien ze hoe helder het water kan zijn. Ook leren de kinderen wat een boswachter tijdens de zomermaanden allemaal doet.

AANMELDEN

De watersafari van Natuurmonumenten bij het Speijckven is bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. Zij gaan op pad met de boswachter zonder hun ouders. De deelnemers verzamelen zich om 13.30 uur bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk aan de Van Tienhovenlaan 4. De activiteit duurt tot ongeveer 15.30 uur. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen vier euro, niet-leden zeven euro. Kinderen ontvangen bij deelname het Doe Boek van Het Groene Woud. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

OERRR

Natuurmonumenten heeft voor kinderen tot twaalf jaar het programma OERRR ontwikkeld waarin de jeugd zelf de Nederlandse natuur kan ontdekken. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd. In de Kampina kunnen jonge natuurliefhebbers genieten van yoga in de bossen of bijvoorbeeld op zoek gaan naar vleermuizen. (Foto: OERRR - René Koster).