Afbeelding
Foto:

GENIETEN MET DE KLEINKINDEREN OP MINICAMPING DEN OORSPRONG

Op vakantie én dicht bij de familie

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

In de zomervakantie schuift Brabants Centrum aan bij campinggasten die zijn neergestreken in nationaal landschap Het Groene Woud. Om zo te horen waarom ze juist hier hun tent opzetten, de caravan afkoppelen of de camper parkeren. Vandaag deel 2: Ineke van Loo uit Apeldoorn die samen met haar man Eric eens per jaar op minicamping Den Oorsprong aan de Eindhovenseweg in Boxtel logeert om dicht bij familie te zijn.

Voor kinderen maakt het niet uit waar ze op vakantie gaan; als ze maar kunnen spelen. Dat bleek dinsdagochtend op het kampeerterrein van minicamping Den Oorsprong. Het was net even droog en dus zagen Mirthe (6) en Vayen (4) van Loo kans zich uit te leven op de grote trampoline die midden op het kampeerterrein staat. Toen er een kleine regenbui viel, dook het duo de camper van oma Ineke en opa Eric in om te kleuren en te knutselen. ,,En elke dag mag een van hen blijven slapen", vertelt Ineke. ,,We maken er een feestje van."

Ruim honderd kilometer. Dat is de afstand tussen Apeldoorn, de woonplaats van Ineke en Eric, en Liempde, het dorp waar hun zoon, schoondochter en twee kleinkinderen wonen. ,,Voor een kopje thee is de afstand te ver en ook in de weekenden zijn er vaak allerlei andere verplichtingen", aldus Ineke. ,,Daarom houden we regelmatig vakantie in de buurt van Liempde." Ze is te spreken over de minicamping Den Oorsprong. ,,Een gastvrije plek met vele faciliteiten voor de jeugd. Zo kunnen ze gebruikmaken van skelters en fietsjes op het terrein, er is genoeg ruimte om te voetballen en alles mag en kan. De campers, caravans en tenten staan in een gezellige cirkel op het terrein, waardoor er contact is met elkaar."

Door in de omgeving van Liempde op vakantie te gaan, zijn Ineke en Eric dicht bij hun familie. Dat is echter niet het enige voordeel. ,,We houden van fietsen en wandelen en daar leent deze omgeving zich geweldig voor. Gezellige dorpjes, mooie natuur, de Dommel: dit is een gevarieerd gebied", aldus Ineke. ,,Wij zijn ook geïnteresseerd in geschiedenis. Toen onze zoon en schoondochter spraken over het Duits Lijntje, voor hen inmiddels een normale term, werden we nieuwsgierig. Inmiddels hebben we het Duits Lijntje al gevolgd tot aan de Duitse grens..."

SAMEN

Aanleggen langs routes of rivieren die door Nederland lopen is een mooie manier om de omgeving te verkennen, aldus Ineke. ,,Sinds 2009 hebben we een camper, dat is altijd onze droom geweest. Daarmee hebben we al veel kilometers gemaakt. In Europa, maar zeker ook in Nederland. Dit land heeft zóveel te bieden en dat zie je pas als je er de tijd voor neemt. Zo volgen we momenteel de Maas. We zijn aan de kust gestart en volgen de rivier richting Maastricht. We stallen de camper op allerlei plekken, zoals bij jachthaventjes, en verkennen de omgeving vanuit daar. We komen op allerlei plekken waar we nooit eerder geweest zijn en dat is genieten."

En genoten wordt er ook op camping Den Oorsprong. ,,De kleinkinderen zien me als knutseloma", lacht Ineke. ,,Ik neem namelijk altijd een tas met knutselspullen mee om leuke dingen te maken." En wat vinden Vayen en Mirthe zelf het leukst aan de vakantie van hun opa en oma? ,,Alles", roepen ze. Ineke straalt: ,,Samen zijn is fijn..."

DEN OORSPRONG

Sjaak en Maria Scheepers startten in 2000 met minicamping Den Oorsprong op een veldje nabij hun boerderij dat gebruikt werd voor het verbouwen van gewassen. Inmiddels is er een tweede kampeerterrein waar ook een pipowagen en tipi staan die verhuurd worden. In totaal is er ruimte voor 25 tot 30 tenten, caravans of campers op de velden. Sinds 2016 beschikt het recreatiebedrijf ook over twee vakantiechalets. Meer informatie: www.denoorsprong.nl.

FOTO BOVEN: Ineke van Loo met haar kleinkinderen Vayen (links) en Mirthe op camping Den Oorsprong. (Foto: Annelieke van der Linden).