Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KLACHTENVRIJ DANKZIJ KLEURENTHERAPIE BIJ NAMA RUPA

'Zelfgenezend vermogen wakker schudden'

LONNEKE HOONDERT

,,Ik vind het vooral fijn om mensen te helpen. Dat is de voornaamste reden dat ik dit ben gaan doen", vertelt Mieke Brusselers. De Boxtelse mag zichzelf na een intensieve studie aan het Blokdijk Instituut in Eindhoven matrix-kleurentherapeut noemen. In haar praktijk Nama Rupa aan de Doornakkerlaan helpt ze mensen met emotionele en fysieke klachten door zich met kleurentherapie te richten op de energiebanen van het lichaam.

Die energiebanen heten ook wel meridianen. ,,In de traditionele Chinese geneeskunde is dit al duizenden jaren een begrip", zegt Mieke. Acupuncturisten prikken bijvoorbeeld naalden op punten in het lichaam waar energiebanen stromen om mensen van klachten af te helpen. ,,Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan in het lichaam. Via kleurentherapie kan ik naar het bindweefsel van reflexzones op de rug, het hoofd en de voeten kijken. Door verstoorde meridianen op te zoeken, is te bepalen wat iemand mankeert. Die zones zitten overigens bij iedereen op dezelfde plek."

ZIJDE

Mieke plakt plantaardig gekleurde zijde - in haar behandelkamer staan verschillende dozen met stoffen in alle kleuren van de regenboog - op de stimulatiepunten van de verschillende energiebanen. ,,Ik doe eigenlijk niets anders dan het wakker schudden van het zelfgenezend vermogen van het lichaam."

Een bepaalde kleur correspondeert met een bepaalde meridiaan en geeft deze weer energie. Zo herstelt Mieke de balans. ,,Máár, als ik merk dat er fysieke problemen zijn, die ik niet kan oplossen, stuur ik iemand direct door naar een dokter. Dat doe ik ook als ik na drie behandelingen geen verbetering zie."

STUDEREN

Dat de therapie resultaten boekt, ondervond Mieke aan den lijve. Zij kwam vijf jaar geleden bij het Blokdijk Instituut terecht met bekkeninstabiliteit. ,,In de reguliere geneeskunde kon ik de oplossing niet vinden. Ik kampte daarnaast al vanaf mijn zeventiende met buikpijn en wanneer ik een keer griepje kreeg, pakte dat bij mij altijd nét iets heftiger uit. Dankzij kleurentherapie heb ik nooit meer buikpijn, ben ik van andere fysieke klachten af en heb ik een dosis energie waar je 'misselijk' van wordt", lacht de Boxtelse.

Na haar bezoek aan het instituut wist Mieke het zeker: ,,Ik wilde dit ook kunnen! Twee weken later ben ik begonnen met de opleiding matrix-kleurentherapie bij Blokdijk. Een driejarige hbo-studie. Die bleek ontzettend zwaar, maar ik vond het geweldig." In 2016 rondde Mieke de opleiding met succes af. ,,Als enige van mijn leerjaar..." Het leren houdt daar niet op. ,,Ik blijf mezelf bijscholen. Het is dan ook zulke interessante materie."

BEHANDELING

Inmiddels heeft Mieke al heel wat mensen - uit alle windstreken - van hun klachten afgeholpen. ,,Reuma, slapeloosheid, artrose, eczeem of een slijmbeursontsteking. Ik heb van alles voorbij zien komen. Ik begin altijd met een onderzoek naar voedingsintolerantie en geef vervolgens voedingsadvies. Vaak speelt verkeerd eten een grote rol bij klachten."

Zo kwam een moeder met een baby van zeven weken terecht in de praktijk van

Boxtel

Herenboeren

Leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark blijven tot het einde van dit jaar elke twee weken rondwandelingen voor geïnteresseerden verzorgen over hun terrein, gelegen tussen Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel. De eerstvolgende excursies vinden plaats op zondag 30 juli, zaterdag 12 augustus, zondag 27 augustus, zaterdag 9 september en zondag 24 september. Het vertrek is steeds om 13.00 uur bij het gele hek ter hoogte van de carpoolplaats aan de Gestelseweg.

Mieke. ,,Hij sliep amper en was koortsig. De baby bleek koemelk slecht te kunnen verdragen. Ik heb nutramigen voorgeschreven, kleurentherapie toegepast, een massage gegeven en homeopathische korrels meegegeven die hij op zijn huid moest dragen. Vlak na de sessie dutte hij al in de behandelkamer in", zegt ze trots. Ook een man die al jaren kampte met galbulten was volgens Mieke na vier behandelingen klachtenvrij. ,,En een kraanmachinist die niet meer kon werken vanwege artrose, is gewoon weer aan de slag."

Nieuwsgierig naar matrix-kleurentherapie? Kijk dan op www.namarupa.nl.

FOTO BOVEN: Mieke Brusselers is een gediplomeerde matrix-kleurentherapeut. In haar praktijk aan de Doornakkerlaan in Boxtel behandelt emotionele en fysieke klachten. (Foto: Peter de Koning).


FOTO ONDER: Eric Béaart uit Esch is in mei gestart met Curante: het bedrijf dat als doel heeft om ouderen te ontzorgen. (Foto: Annelieke van der Linden).