Afbeelding
Foto:

Curante biedt zorgoplossingen aan ouderen

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Het recent opgerichte bedrijf Curante wil ouderen ontzorgen en ondersteunen. Op alle mogelijke manieren: van het aanbieden van zorgartikelen als rollators en personenalarmering tot service en dienstverlening bij alledaagse hulpvragen.

Zorgoplossingen op maat bieden aan klanten. Dat is het doel van eigenaar Eric Béaart van Curante. De Esschenaar, die onder meer ervaring opdeed in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, wilde graag voor zichzelf beginnen. ,,Ik maak meer uren dan ooit, maar het is een goede keuze. Mijn tijd is gevuld met leuke dingen." In het najaar sluit een voormalig collega aan als mede-eigenaar.

Béaart geeft aan dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en dat die groep wel wat ondersteuning kan gebruiken. ,,Daar wil ik graag aan bijdragen. " Zo biedt hij via een webshop 2.100 zorgartikelen aan om het leven van ouderen te vergemakkelijken en veiliger te maken. Personenalarmering met valdetectie die ook buitenshuis te gebruiken is, wandelstokken, rolstoelen, wandbeugels in de badkamer en anti-slipmaterialen zijn enkele voorbeelden. ,,Vaak zijn maar kleine aanpassingen nodig om het leven aangenamer te maken", aldus de Esschenaar.

Naast de webshop biedt Curante ook service- en dienstverlening aan ouderen. ,,Mensen kunnen bij ons terecht met de gekste vragen", aldus Béaart. ,,Zo help ik momenteel een echtpaar dat graag zijn woning wil verkopen en kleiner wil gaan wonen. Ik neem alles op me: van de verkoop van het huis tot de zoektocht naar een nieuwe plek. En dan kijken we uiteraard ook naar de veiligheid en of er nog aanpassingen nodig zijn."

Ook voor vragen over onder meer Wmo-aanvragen, vergoedingen voor aanpassingen bij zorgverzekeraars, het levensloopbestendig maken van woningen en advies over zorg kunnen ouderen, hun familieleden of mantelzorgers bij Curante terecht. Béaart heeft een centraal telefoonnummer in het leven geroepen dat zeven dagen per week bereikbaar is: 06-22 11 04 22. ,,En als wij de mensen niet kunnen helpen, zoeken we uiteraard iemand die dat wél kan." Zo staat Curante open voor samenwerkingen met andere bedrijven. Béaart: ,,Zo kun je elkaar helpen."

Kijk voor meer informatie op de website www.curante.nl.