Afbeelding
Foto: Guido Bergman

What's Up, Hidde?

Hidde Bergman voetbalde al op zevenjarige leeftijd bij PSV Eindhoven. Inmiddels is Hidde negen jaar oud en begint hij al aan zijn derde seizoen bij de Eindhovense club. Het jonge talent komt komend speeljaar uit voor PSV Onder 11. Afgelopen seizoen stond hij regelmatig rechtsback. Maar hij speelde ook verschillende wedstrijden in de spits, een combinatie die niet veel voorkomt.

Je speelt op twee totaal verschillende posities. Waarom zet de trainer jou daar neer? ,,Op de rechtsback positie kan ik veel ballen afpakken van de tegenstander. En in de spits speel ik veel 'in de kaats' volgens de trainer. Wij spelen nog niet op vaste posities bij PSV."

Dus jij legt de bal graag af aan een medespelers? ,,Ja, ik laat liever andere mensen scoren dan dat ik zelf scoor. Ik ben meer van de assists."

Wie is jouw favoriete voetballer en waarom? ,,Lionel Messi. Hij scoort veel doelpunten. Maar hij is ook een teamspeler, die ploeggenoten veel goals laat maken."

Kan je het niveau bij PSV bijbenen? ,,De meeste dagen lukt dat heel goed, maar soms is het moeilijk."

Hoe komt dat? ,,We krijgen soms hele ingewikkelde oefeningen op de training. Die snap ik niet altijd meteen."

Hoe vaak train je per week? ,,Op maandagavond, woensdagmiddag en op donderdagavond. Ik speel één keer per week een wedstrijd op zaterdag."

Kan je dat goed combineren met school? ,,Ja, dat lukt goed."

En wat vinden jouw klasgenootjes ervan dat je bij PSV voetbalt? ,,Die vinden het heel bijzonder en ook heel leuk om met mij te voetballen."

Heb je zin in het nieuwe seizoen? ,,Ja. We krijgen twee nieuwe teamgenootjes erbij. Wie de trainers worden, weten we nog niet. 14 augustus beginnen we aan het nieuwe seizoen. Of ik in de vakantie veel gesport heb? Ja hoor!"

FOTO RECHTS: Voetballer Hidde Bergman (9) begint op 14 augustus aan zijn derde seizoen bij PSV Eindhoven. (Foto: Guido Bergman).