Afbeelding
Foto: Familie Karssemakers

KAY KARSSEMAKERS NAAR EK IN LOKET

Finale motorcross van de baan na tragisch ongeval

MOTORCROSS

Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team nam afgelopen weekeinde deel aan de finale van het Europees kampioenschap in de klasse 85cc in het Tsjechische Loket. Na vijf kwalificatieronden stonden de beste veertig motorcrossers uit vier Europese zones achter het starthek om te strijden voor de Europese titel. Kay begon ijzersterk aan het weekend en streed in de eerste manche dan ook voor het podium. Het kampioenschap kreeg echter een zwarte rand toen een rijder uit Moldavië tijdens de wedstrijd om het leven kwam. Uit respect gelaste de organisatie het EK 85cc af.

De Boxtelse motorcrosser verkende tijdens de training het technische circuit. De EK-finale van de 85cc klasse werd net als vorig seizoen verreden op het parcours van Loket. Een moeilijk circuit met veel natuurlijke hoogteverschillen en een harde, verraderlijke ondergrond.

SNELLE RONDETIJD

Na een verkenningsrondje ging de tijdtraining van start. Kay versnelde direct het tempo en zette een enorm snelle rondetijd op de klok. In de aansluitende ronde probeerde de Boxtelaar dit opnieuw, maar Kay werd bij een springbult in de lucht geraakt door een andere crosser, waardoor hij ten val kwam. Hierna probeerde het talent zijn eigen tijd te verbeteren, maar het lukte hem niet om goed in het ritme te komen. Kay had lange tijd de vijfde positie in handen maar in de laatste ronde van de tijdtraining werd hij door zijn concurrenten nog twee plaatsen terugverwezen. Met een zevende tijd bereikte Kay alsnog een prima uitgangspositie voor de manches.

GEEN UITSLAG

De crosser uit Boxtel stond tijdens de eerste manche gedreven achter het starthek. Toen dat naar beneden viel, ging Kay als een speer en met een mooie kopstart begon hij als leider aan de wedstrijd. De HMX-rijder wist de leiding een halve ronde in handen te houden maar moest toen toch de koppositie afstaan aan de Engelse Eddie Jay Wade. Kay probeerde de kopman sterk in het vizier te houden maar doordat hij in de tweede ronde een klein foutje maakte, verloor hij deze uit het oog. De Boxtelaar herpakte zich snel en hield ijzersterk de tweede plaats in handen. Met flinke druk van de derde en vierde man in het achterwiel bleef Kay geconcentreerd rijden. Echter werd de wedstrijd door een noodlottig ongeval na elf minuten stilgelegd.

De Rots

MAANDAG 31 JULI

Knutselen AVO        09.30

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

DINSDAG 1 AUGUSTUS

Gym voor ouderen AVO        09.30

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

WOENSDAG 2 AUGUSTUS

Knutselen AVO        09.30

Vrije tijd, spelletjes AVO        13.30

DONDERDAG 3 AUGUSTUS

Knutselen AVO        09.30

Rolstoeldansen AVO        13.30

Omdat de gevallen motorcrosser Igor Cuharciuc uit Moldavië na alle medische hulp aan zijn verwondingen overleed, besloot de organisatie uit respect voor alle nabestaanden de tweede manche op zondag af te gelassen. Ook werd er geen uitslag bekendgemaakt van de eerste manche. Het komende weekeinde verschijnt Kay aan de start van het junior wereldkampioenschap 85cc in Estland. Hier strijden de beste rijders vanuit de hele wereld om de titel én het landenklassement.

FOTO ONDER: Kay Karssemakers deed afgelopen weekeinde mee aan het Europees kampioenschap 85cc in het Tsjechische Loket. Door een noodlottig ongeval waarbij een motorcrosser uit Moldavië overleed, werd de wedstrijd halverwege de eerste manche stopgezet en vervolgens afgelast. (Foto's: familie Karssemakers).


Negen dagen op

schildervakantie

naar Venetië

Rocco Ancarola, eigenaar van galerie La Veritá aan de Stationsstraat 80 in Boxtel, organiseert met enige regelmaat creatieve cursussen. Voor de mensen die meer willen weten over de kunst en cultuur in Italië, organiseert de kunstenaar tussen 14 en 22 september een volledig verzorgde schildervakantie in Venetië.

,,Venetië is één van de best bezochte steden van Italië. De combinatie van een rijke historie en veel interessante bezienswaardigheden maken van Venetië een uitzonderlijke bestemming", aldus Ancarola. ,Wat de stad uniek maakt, is de ligging van het oude centrum op eilanden in een lagune, waar transport noodgedwongen plaatsvindt via het water. En de weerkaatsing van de gebouwen op dit water maken het mogelijk dat er een dynamische en unieke sfeer ontstaat. Het is een stad van licht en kleur."

De schildervakantie bestaat uit bezoekjes aan musea en bijzondere gebouwen. Daarnaast wordt dagelijks geschilderd op rustige locaties. Alle materialen zijn aanwezig.

AANMELDEN

De schildervakantie is vooral geschikt voor beginners, maar ook mensen met ervaring zijn welkom. Kijk voor meer informatie op www.schildervakantie.org.


Afbeelding