Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MARVELGROEP LOOPT 10 KM, HALVE OF HELE MARATHON

Volop in training voor Eindhoven...

Voor het derde jaar op rij begeleidt trainster Angela Mensink van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel lopers die trainen voor de hele marathon (42,2 kilometer), halve marathon (21,1 kilometer) of 10 kilometer van Eindhoven op 7 of 8 oktober. Deze Run to the Start-groep groeit ieder jaar en bestaat nu uit 33 sportievelingen.

Alle deelnemers hebben een trainingsschema van Mensdink ontvangen voor de maandag- donderdag- en zaterdagtrainingen. De trainingen in het weekend bestaan uit duurlopen die buiten sportpark Den Wielakker plaatsvinden. Hiervoor zijn speciale en aantrekkelijke routes gemaakt.


Hardloopcursus
voor beginners

Veel leden van atletiekvereniging Marvel hebben hun eerste hardlooppassen gezet tijdens een editie van Start to Run en bewaren goede herinneringen aan deze beginnerscursus. Samen lopen is immers leuker dan alleen. Vanaf zaterdag 9 september gaat de zeven weken durende najaarseditie van de cursus weer van start.

Samen gaan deelnemers met andere Start-to-Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 09.30 uur hardlopen. Ze trainen in sportpark Den Wielakker onder begeleiding van deskundige hardlooptrainers. Daarnaast biedt Marvel de mogelijkheid op woensdagavond de 'huiswerktrainingen' te lopen.

Na zeven weken zijn cursisten in staat ongeveer 3 tot 5 kilometer aan één stuk hard te lopen. Na afloop is het voor deelnemers mogelijk om zich bij Marvel aan te sluiten. Inschrijven voor Start to Run is mogelijk via www.yakultstarttorun.nl. Vink bij locatie 'AV Marvel Boxtel' aan.

Waar vorig jaar alleen de leden van Marvel deelnamen aan Run to the Start, is het trainingsprogramma richting Eindhoven ook opengesteld voor niet-leden. Dit jaar zijn er 33 lopers die meedoen, waarvan tien mensen die geen lid zijn van de Boxtelse atletiekvereniging. ,,Deze lopers zijn al goed opgenomen in de groep en trainen ook mee met de loopgroepen op maandag- en donderdagavond waar ik de intervaltraining verzorg", aldus trainster Mensink. ,,Zo kan ik de lopers goed begeleiden naar hun eerste tien kilometer of eerste halve marathon. Ook zijn er mensen die graag hun persoonlijke tijden willen verbeteren op een van deze afstanden." Zo is Maarte de enige loper die de training voor de hele marathon over 42 kilometer en 195 meter is gestart. ,,Maar er zijn al enkele lopers die aan deze uitdaging willen beginnen in 2018", aldus Mensink.

POSITIEVE VERSLAVING

Albert is een van de nieuwe lopers die meedoet aan de Run to the Start. Hij is in juni al begonnen met de trainingen bij Marvel en wil graag zijn verhaal kwijt om te laten weten dat hardlopen heel veel voor mensen kan betekenen. ,,'Albert verslaafd'. Dit moest je in de kliniek in Zuid-Afrika elke keer in de groepslessen zeggen als je aan het woord kwam. Ik ben me er bewust van dat ik mijn hele leven verslaafd blijf maar heb die verslaving nu in het hardlopen gevonden. Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken en ik heb er ook nog plezier in. Veel verslaafden en ik hebben een hoofd dat alsmaar doordraait. Hardlopen zet dit allemaal een beetje stil", laat hij weten.

Mensink is blij dat ze mensen als Albert kan helpen en de ondersteuning kan geven tijdens de trainingen die hij nodig heeft. ,,Zo zie je maar wat het hardlopen kan betekenen voor personen. Meerdere lopers hebben hun eigen verhaal over waarom ze zijn gaan hardlopen", aldus de trainster.

GEMOTIVEERD

Op zaterdag trainen er drie groepen voor de wedstrijd over tien kilometer op verschillende tempo's. Voor de halve marathon wordt in vijf loopgroepjes getraind. Ze starten op verschillende tijden, waardoor bijna iedereen weer tegelijk klaar is. Deze groepjes trainen ook samen op de maandag- en donderdagavond.

De eerste twee zaterdagen zitten er alweer op. Mensink: ,,Iedereen heeft met veel plezier gelopen en het is mooi om te zien dat de lopers elkaar motiveren en stimuleren. Degenen die op vakantie gaan, proberen daar het schema te lopen en anders hebben ze van mij andere opdrachten mee gekregen om toch actief te blijven." Nog elf weken te gaan tot Eindhoven… ,,De lopers zijn allemaal super gemotiveerd", aldus Mensink.

FOTO BOVEN: Een deel van de groep die deelneemt aan Run to the Start: het trainingsprogramma van AV Marvel richting het loopevenement in Eindhoven op 7 en 8 oktober. (Foto: Hans Verberk).


Bridge

Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 25 juli

A-LIJN

Francie Geurts/Hans Jolie        64.58

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        62.50

Ad & Anja Wouters        59.82

B-LIJN

Hennie & Gerard Veroude        56.60

Antonie Veraa/Toos Heesakkers        56.60

Jannie Kniest/Marieke Schalkwijk        55.90