Afbeelding
Foto:

Kofferbaksale na zomervakantie op Liempdse Tip

Wie na de terugkomst van vakantie nog even lekker de zolder of garage wil opruimen, kan zondag 27 augustus terecht op de jaarlijkse kofferbaksale op evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg in Liempde.

De kofferbaksale wordt alweer voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. Veel deelnemers én bezoekers ervaren deze altijd gezellige verkoping als een leuke afsluiting van de zomervakantie. Wie verzekerd wil zijn van een verkoopplekje dient zich tijdig in te schrijven via de website www.kofferbaksale-liempde.nl.

De markt met tweedehands spulletjes duurt van 10.00 tot 13.30 uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Ook dit jaar kunnen zowel bezoekers als deelnemers oude kleding inleveren op het inzamelpunt op deze markt.

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 29 juli van 07.30 tot 11.00 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in Liempde, met uitzondering van (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert streng. Bezoekers zijn welkom bij de handboogaccommodatie van L'Union aan de Heidezoom 2. De toegang bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

Kermisvissen

Aan de oevers van vijver Den Hulzer aan de Laarakkerweg wordt zaterdag 5 augustus van 13.00 tot 16.00 uur het jaarlijkse kermisvissen gehouden. Leden van de Liempdse hengelsportvereniging De Laatste Kans, maar ook van Ons Genoegen (Boxtel), Het Hoefijzer (Olland), BHV (Boskant) of ERHV (Sint-Oedenrode) kunnen zich tot en met vandaag, donderdag 27 juli inschrijven bij organisator Pieter van de Ven, De Wilgen 19 of café De Ploeg in Liempde, Dierenspeciaalzaak Boxtel (voorheen Dobey) in winkelcentrum Oosterhof en De Borchmolen in Sint-Oedenrode.

Golfkampioenschap

Het Liempds golfkampioenschap wordt vrijdag 1 september gehouden op golfbaan De Haenen in Teteringen. 's Avonds is er een feestavond in café Het Wapen van Liempde. Mannen en vrouwen uit Liempde kunnen zich tot 20 augustus, onder vermelding van EGA-handicap, aanmelden via e-mail: bert.beekmans@home.nl. Deelname aan de wedstrijd kost 60 euro; voor de feestavond betalen deelnemers 40 euro.

Kort Nieuws

Excursies Haanwijk

Het Buitenlokaal op landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel is zondag 13 augustus geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Daar leren bezoekers alles over het werk van stichting Brabants Landschap. Om 13.00 uur start een gratis rondleiding met natuurgidsen van IVN en Natuurgroep Gestel. Tussen 12.00 en 15.00 uur vertelt een imker over zijn vak. Ook kan er een kijkje worden genomen in de kindermoestuin.

Vaartocht Halder

Vanaf een bootje de omgeving van Halder en 's-Hertogenbosch bewonderen. Dat kan tijdens de vaartochten die zondag 13 augustus om 11.00 en 12.30 uur vertrekken vanaf Het Buitenlokaal op landgoed Haanwijk. Die voeren langs onder meer kasteel Maurick in Vught en Oud Herlaer in Sint-Michielsgestel. De boot vertrekt vanaf de steiger op het landgoed. De boottocht kost negen euro. Beschermers van het Brabants Landschap betalen zes euro. Kinderen onder de vijf jaar mogen gratis mee. Jeugd tot twaalf jaar betaalt 4,50 euro. Aanmelden kan tot twee dagen voor aanvang via www.vestingfietsen.nl.