Afbeelding
Foto:

MET DE LIMOUSINE TERUG NAAR BOXTEL

Vier dagen wandelen voor Vierdaagsekruisje

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Na vier dagen zwoegen was daar vrijdagmiddag dan het welverdiende kruisje voor Lynn van der Steen en moeder Laura, Bernadette Roestenburg, Lindsay Swinkels en Jurgen van Dun. Het vijftal, dat vorige week op de voet werd gevolgd door Brabants Centrum, kijkt terug op een Nijmeegse Vierdaagse vol gezelligheid.

Haast. Dat heeft Bernadette Roestenburg als ze de rotonde in Malden passeert. Vooruit, een foto met Jas de Keistamper kan nog wel, maar daarna is het echt tijd om verder te gaan. ,,Enkele dagen geleden heb ik mijn enkel verzwikt toen ik ergens een foto van wilde maken. Telkens als ik even pauzeer, moet ik er weer in komen. Ik hoop wel dat ik op tijd binnen ben, hoor." En ze kwam ruim voor zes uur over de finish, waarna ze haar welverdiende medaille in ontvangst nam. ,,Eindelijk. Of ik volgend jaar weer meedoe? Daar denk ik nog even over na..."

Hoewel Lindsay maar weinig trainingskilometers in de benen had zitten, verliep de Nijmeegse Vierdaagse voor haar op rolletjes. ,,Natuurlijk zijn er lastige momenten, maar dan word je er wel doorheen getrokken door het publiek en de wandelaars. Ik heb er erg van genoten."

Dat gold ook voor Lynn, de jongste deelnemer uit Boxtel, en haar moeder Laura. Zij werden in Malden bij de 'Boxtelse rotonde' opgewacht door hun trotse familie. ,,Mogelijk doet volgend jaar mijn andere dochter mee. Het is geweldig om dit mijn je kinderen te kunnen doen", straalde Laura, die niet voor niets een T-shirt met 'Proud Mom' droeg.

En Jurgen? Die vergeleek zichzelf vorige week in Brabants Centrum met een dieselauto en kwam de laatste dagen inderdaad op gang. Van de elf mensen met wie hij startte, voltooiden er tien de Vierdaagse. In stijl keerden ze vrijdagavond weer terug in Boxtel: met een limousine...

FOTO ONDER: Met een limousine arriveerden Jurgen van Dun en zijn vrienden vrijdagavond in Boxtel.

Lindsay Swinkels voltooide de Vierdaagse en ontving haar eerste medaille.