Afbeelding
Foto:

Ton de Jong loopt Vierdaagse 'fluitend' uit

Ton de Jong (65) kwam vrijdagochtend tijdens de Nijmeegse Vierdaagse als eerste deelnemer van de veertig kilometer over de streep. Om exact 10.42 uur finishte de Boxtelaar. Fluitend. Letterlijk...

Zonder zijn tin whistle ging De Jong vorige week niet op pad. ,,Wanneer ik langs de Franse of Engelse militairen liep, floot ik het volkslied. Alle soldaten zongen mee." Ook het publiek vond het prachtig. ,,Telkens als ik een deuntje floot, klapte iedereen mee, dus ging ik maar door. Ik dacht wel eens: wat doen jullie me aan met dit tempo. Maar het geeft een fantastische sfeer."

Na drie dagen gezellig tussen de meute lopen en vaak op de fluit spelen, zelfs samen met violist Edmond Fokker van het KRO-programma 'Het gevoel van de Vierdaagse', vond De Jong het vrijdag tijd om er eens flink tegenaan te gaan. ,,Na verschillende lopers ingehaald te hebben, liepen er op het laatst nog twee lopers voor mij: een Duitser en een Belg. Die haalde ik allebei in Malden, zo'n acht kilometer voor de finish, in. En fluitend tussen het klappend publiek kwam ik met een voldaan als eerste gevoel over de streep..."

FOTO BOVEN: Ton de Jong vermaakte de wandelaars én het publiek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met zijn fluitmuziek. (Foto: collectie Ton de Jong).


Leesgroep filosofie

Mensen die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunnen zich aansluiten bij de leesgroep in Boxtel. De club komt eenmaal in de zes weken bijeen op vrijdagochtend en bespreekt boeken die worden gekozen uit een lijst van de landelijke organisatie Senia. Meer informatie is verkrijgbaar bij contactpersoon Peter Beekhuizen via telefoonnummer 06-52 32 14 81 of e-mail: peter.beekhuizen@home.nl.