'In het donker zie je, hoor je en beleef je meer'

Meer dan twintig topattracties openen zaterdagavond 23 september hun deuren tijdens de meest mysterieuze en spannende uren van de dag om te laten zien hoe bijzonder Brabant is. Want in het donker zie je meer, hoor je meer en beleef je meer, is de gedachte.

Brabant heeft heel veel te bieden, het hele jaar door: een prachtige provincie die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is bij uitstek een bestemming voor een weekendje weg. Tijdens BrabantNacht kun je in steden, attractieparken en andere bijzondere plekken terecht voor een unieke beleving – in het donker! – en ontdek je waarom deze provincie als shortstay-bestemming aan je bucketlist kan worden toegevoegd.

Zo ga je onder begeleiding van een ranger met een zaklamp op nachtsafari in safaripark Beekse Bergen of op ontdekkingsreis door het landschap dat Van Gogh inspireerde in Zundert en Nuenen. In de Efteling beleef je de magie van Raveleijn en in nationaal park De Biesbosch hoor je het mooiste concert van de natuur tijdens een schemerwandeling. Ga op expeditie in de Grebbe van Bergen op Zoom of fiets door Breda en ontdek het verhaal van de stad met de Blind Walls Gallery. Speel de hoofdrol in je eigen 'Night at the museum' tijdens een 'after hours' museumbezoek in 's-Hertogenbosch of ontwerp in één nacht je eigen designstuk in Eindhoven, Design Capital van Nederland. Laat je verrassen door culturele highlights in Tilburg of dompel je onder in de Urban Culture van Helmond.

Vijftig mensen krijgen tijdens BrabantNacht een bijzonder inkijkje in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch. Zij komen op plekken die doorgaans voor anderen gesloten blijven. Van de bunker uit de Koude Oorlog waar de tijd al vijftig jaar stilstaat, tot de 23e verdieping die niet alleen een adembenemend uitzicht biedt maar waar ook een diner wordt geserveerd. Het arrangement is volgeboekt.

Meer informatie over BrabantNacht? Kijk op www.visitbrabant.nl.


Veteranendag

Stichting Veteranen Boxtel organiseert zaterdag 23 september in samenwerking met de gemeente Boxtel de veteranendag. Die wordt gehouden in gemeenschapshuis De Rots tussen 10.00 en 15.30 uur. Naast enkele toespraken en een gedenkmoment, genieten de veteranen samen van een zogenoemde blauwe hap en muziek. Sinds dit jaar mogen op verzoek van de gemeente Sint-Michielsgestel óók Gestelse veteranen aansluiten bij de herdenkingsdag. Deelnemers dienen zich van te voren aan te melden. Kijk voor meer informatie op www.veteranenboxtel.nl.