'New Wine verzacht klap van Circolo'

PÅL JANSEN

De komst van de christelijke New Wine zomerconferentie betekent ook voor stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL) na het verlies van festival Circolo ruimte om te ademen. Zij beheert namelijk de parkeergelden Velder. ,,We verkochten op de laatste editie van Circolo in 2016 zo'n 3.300 parkeertickets van zo'n zes euro per stuk", aldus secretaris Mark van der Laan. ,,Het is nog koffiedik kijken maar de conferentie helpt in ieder geval de klap van Circolo te verzachten."

Hoeveel inkomsten er vloeien uit parkerende christelijke conferentiegangers is uiteraard pas bekend wanneer het evenement voorbij is. Van der Laan rekent zich dus nog niet rijk. ,,Ik kan niet voorspellen hoeveel auto's er volgend jaar komen."

Festival Circolo was voor stichting BGL dé manier om het verlies op andere evenementen op te vangen en extra gelden beschikbaar te stellen voor leefbaarheidsinitiatieven in het dorp, zoals de duo-fiets en de promotievlaggetjes aan de lantaarnpalen in Liempde. ,,Het is wel zo leuk als we iets overhouden voor andere dingen in het dorp", aldus Van der Laan. ,,LandaGucha Festival is bijvoorbeeld net achter de rug. Daar moest geld bij. We regelen namelijk ook voorzieningen. Een lichtmast alleen kost al flink wat geld."

Bovendien krijgen vrijwilligers van zes Liempdse verenigingen een tientje per uur om te helpen. Zo vullen ze hun clubkassen aan. ,,Zonder nieuw evenement kunnen we aan die uitgaven wel sleutelen, maar als de vrijwilligers hier voor een habbekrats moeten helpen, haken ze af. Dat willen we voorkomen."

Vooralsnog is de christelijke zomerconferentie een geschenk uit de hemel voor stichting BGL. ,,Hier worden we zonder meer blij van en het evenement kan voor een positief resultaat zorgen op onze balans", besluit Van der Laan.

Lennisheuvel

Lennisquizzz

Inwoners van Lennisheuvel en andere quizliefhebbers kunnen zich opmaken voor de derde editie van de Lennisquizzz op zaterdag 23 september. Momenteel wordt gewerkt aan een leuke en attractieve dorpsquiz. Inschrijven kan met een digitaal inschrijfformulier, dat te vinden is op de Facebookpagina van de Lennisquizzz. Een e-mail sturen naar lennisquizzz@gmail.com kan ook. De quiz start om 18.30 uur. Deelname kost 30 euro per team. Een quizteam dient minimaal te bestaan uit tien tot vijftien personen.