Ontspanningsdag mantelzorgers op gildeterrein

Voor het derde jaar op rij wordt mantelzorgers een ontspanningsmiddag aangeboden op het schietterrein van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris aan het Essche Heike. Het gilde organiseert het uitje op zaterdag 12 augustus in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Mantelzorgers worden ontvangen met koffie en iets lekkers en kunnen aansluitend deelnemen aan diverse activiteiten. Uiteraard begeleiden de gildeleden hen tijdens een schietwedstrijdje met de kruisboog en luchtbuks. Maar ook worden jeu de boules gespeeld, net als enkele oud-Hollandse spelletjes. Daarnaast staat de middag vooral in het teken van ontmoeting.

De ontspanningsmiddag begint om 13.30 uur; vanaf een halfuur voor aanvang zijn mantelzorgers met eventuele introducé welkom. Belangstellenden dienen er rekening mee te houden dat het gildeterrein niet goed toegankelijk is voor rolstoelers. Mensen kunnen zich tot donderdag 3 augustus aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg via e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl of telefoon (0411) 65 58 99.


Dansgarde Eendengat van ondergang gered

De oproep aan tienermeiden om toe te treden tot de dansgarde van Prins Carnaval van Eendengat heeft enkele nieuwe leden opgeleverd. Daarmee is het voortbestaan van de groep uit het prinselijk gevolg komend seizoen verzekerd.

Door de nieuwe aanwas kan de dansgarde zich presenteren tijdens het aanstaande jubileumseizoen, waarin het vijf keer 11-jarig bestaan van openbaar carnaval in Boxtel wordt gevierd. Woordvoerder Gerald Vlaminckx van de Stichting Openbaar Carnaval meldt dat er echter nog plek is voor meer meisjes.

Na de zomervakantie starten de repetities. De oefenavonden worden in onderling overleg vastgesteld. Meisjes die interesse hebben kunnen zich aanmelden bij de instructrices van de dansgarde: Stephanie van Asveldt (telefoonnummer 06-45 02 77 43 of e-mail: s.v.asveldt@gmail.com) of Ilona van den Brand (06-17 44 36 00).


Vermiste huisdieren

Stichting Amivedi meldt de vermissing van een cyperse grijze kat met witte strepen. Het dier is voor het laatst gezien in de straat Het Gescheurd Hemd in Lennisheuvel en heet Tijger. Hij heeft een wit strikje onder zijn neus, witte sokjes aan de voorpoten en een wit laarsje aan de linker achterpoot. Vrijdag 21 juli is een witte huiskat met cypers rood gevonden in de straat Onrooi. Deze heeft voornamelijk een witte vacht en rode vlekken aan beide zijden van het kopje. Op het voorhoofd zit een witte vlek die twee rode vlakken scheidt. Daags ervoor, donderdag 20 juli is op de Burgakker een overleden kitten gevonden. Het lijfje is voornamelijk grijs, de staart en het rechter voorpootje ook. De overige pootjes zijn hoofdzakelijk wit. Kijk voor meer informatie op www.amivedi.nl