Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SNUFFELEN TUSSEN DE KOOPJES EN GENIETEN VAN EEN PILSJE

Braderie op Dennenoord: vaste prik

LONNEKE HOONDERT

Elpee's van de Duitse schlagerkoning Heino, antieke theepotten, gehaakte knuffels, schoenen, speelgoed, bakken vol schroefjes, koffiemachines én t-shirts met het opdruk 'Als Boxtelaar geboren...'. Al jaren wordt eind juli in recreatiepark Dennenoord een knusse braderie gehouden waar standhouders hun waren proberen te slijten voor een zacht prijsje. Die trekt ieder jaar honderden snuffelaars die tussen de tweedehands spulletjes een verborgen pareltje proberen te vinden. Zo ook zondag.

Voor veel Boxtelaren is een bezoekje aan Dennenoord in de zomervakantie vaste prik. ,,Wie weet met wat voor moois ik dit keer naar huis ga", lachte Gerry. Vorig jaar vond ze een alleraardigst schilderijtje op de braderie op het recreatiepark aan de Dennendreef. ,,Die pronkt nu in de woonkamer. Ik krijg er regelmatig complimentjes over."

Bezoekers struinden langs de kramen, kinderen leefden zich uit in de speeltuin op de camping en na het neuzen tussen de handelswaren, streek men neer op het grote terras voor een kopje koffie óf een verkoelend pilsje.

EEN UITJE

Francien en haar vriendin gingen kraampje voor kraampje af, op zoek naar een koopje. ,,Dit is écht een uitje voor ons. We maken eerst een tochtje met de fiets, want de omgeving is hier prachtig. Vervolgens kijken we hier wat rond tussen de spullen. Zo zijn we er toch even uit. Binnen zitten vinden we ook niks", vertelden ze. Een stalletje met zelfgemaakte wenskaarten trok vervolgens hun aandacht. Eén voor één werden de kunstwerkjes bekeken en besproken.

De t-shirts met de tekst 'Als Boxtelaar geboren...' bleken echte blikvangers. Menig bezoeker liet zijn ogen over de koopwaar glijden. Die hing er niet zomaar. De Facebookpagina 'Je bent Boxtelaar als...' bereikte deze week het punt van de vijfduizendste volger. Een mijlpaal en dús werden er door Karin Dorrestijn t-shirtjes gedrukt, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan Voedselbank Boxtel.

FOTO BOVEN: Lekker snuffelen in de verschillende kraampjes tijdens de jaarlijkse braderie op recreatiepark Dennenoord. (Foto's: Peter de Koning).

FOTO LINKS: De t-shirts die gedrukt zijn ter gelegenheid van de vijfduizendste volger van de Facebookpagina 'Je bent Boxtelaar als...' werden ook verkocht.


Barbecue in brand

De totale post van de Boxtelse brandweer rukte vrijdagavond rond half zeven uit voor een buitenbrand aan de Leenhoflaan. Een barbecue had vlam gevat. Er vielen geen gewonden. De barbecue stond onder een overkapping. De brandweer trok deze eronder uit en wist het vuur snel te doven.

Afbeelding