Afbeelding
Foto:

What's Up, Evi en Lisa?

,,Grabbelen voor twintig cent. Voor meisjes en jongens!", roepen Lisa van Zandbeek (7) uit Gemonde en Evi van Leur (8) uit Sint-Michielsgestel. De twee hartsvriendinnen streken gistermiddag met een kleedje vol speelgoed én een grabbelton neer op het grasveldje voor Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad. Ze deden goede zaken op de traditionele Dubbeltjesmarkt die ieder jaar in de eerste week van de zomervakantie wordt gehouden. Al een half uur na de start was de ton bijna leeg...

Is de grabbelton een succes? ,,Echt wel. We hebben allerlei spulletjes uitgezocht en ingepakt die we te klein vonden voor ons kleedje. Er zitten bijvoorbeeld kleurige pennen in, een kwartetspel, autootjes en linialen met een figuurtje erin. We hebben blauw papier voor jongens en bloemetjespapier voor meisjes", vertellen Evi en Lisa.

Wat voor spullen bied je nog meer aan? Lisa: ,,Barbies, puzzels en een dansspel. Dat is het duurste. Die kost twee euro. Ik vind het niet erg om spullen weg te doen, want ik gebruik ze toch niet meer. Ik verkoop ook auto's van mijn broer. Het geld mag hij zelf houden. De rest van het geld deel ik met Evi, ook al verkopen we mijn spullen. Zij is mijn beste vriendin en we delen alles."

Heb je al veel verkocht? ,,Al voor drie euro! Maar ik vind het ook leuk om zelf te shoppen op de Dubbeltjesmarkt. Ik heb voor één euro elf Tina-tijdschriften gekocht. Ik houd van strips en knutselen. De Tina staat daar vol mee. Zo heb ik deze zomer tenminste iets te doen", zegt Lisa.

Wat gaan jullie deze zomer nog meer doen? ,,Op vakantie", glunderen de meiden. ,,Ik moet Evi dan wel missen, want ze gaat drie weken weg", slikt Lisa. Evi knikt: ,,Ik denk dat we elkaar de rest van de vakantie niet meer zien. Dat vind ik wel jammer hoor." Lisa: ,,Ik ga zelf naar Slagharen. Daar heb je tien glijbanen en eentje is zelfs twaalf meter hoog. Hoogtevrees heb ik niet hoor, het kan niet hoog genoeg zijn."

FOTO RECHTS: Lisa van Zandbeek (rechts) en Evi van Leur legden gisteren hun kleedje neer tijdens de Dubbeltjesmarkt op het grasveld tegenover Kinderboerderij Boxtel. Hun grabbelton was een échte hit. (Foto: Lonneke Hoondert).