SINT-LAMBERTUSSCHOOL IN BEELD

Bestuur De Kei praat met gemeente over verhuizing

LONNEKE HOONDERT

De Kei in Gemonde verkeert in zwaar weer. De buitenschoolse opvang die daar nu nog gevestigd is, vertrekt in augustus naar basisschool Sint-Lambertus aan de overkant van de straat. Daardoor krijgt het dorpshuis de begroting niet meer sluitend en is het voortbestaan op korte termijn in gevaar. Het bestuur schreef een brandbrief aan het college van B. en W. van Sint-Michielsgestel. Vorige week gingen beide partijen, samen met Skipos – het overkoepelend schoolbestuur – om de tafel om de mogelijkheid te bespreken om óók de oversteek te maken.

De drie partijen hebben gesproken over de mogelijkheid om De Kei eveneens onder te brengen in de Lambertusschool. Zo worden meerdere maatschappelijke organisaties geclusterd in het dorpshart van Gemonde. Het bestuur van De Kei voert sinds eind vorig jaar al verkennende gesprekken hierover met onder meer Skipos en de Parochiële Charitas Instelling (PCI).

OVEREENSTEMMING

Het overleg tussen wethouder Koos Loose, De Kei en Skipos vond vorige week plaats. Zowel de bestuursleden van het dorpshuis als de gemeente tonen zich tevreden over de koers van dat gesprek. ,,Het was zeer opbouwend. We willen de angel eruit halen, zodat we met alle partijen tot een overeenstemming komen en kunnen werken aan de toekomst van Gemonde", aldus voorzitter Portier.

Een woordvoerder van de gemeente was eveneens positief: ,,We hebben een constructief gesprek gehad over de toekomst van het dorpshuis. Daarin kwamen goede intenties op tafel. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. In een volgend overleg werken we de plannen verder uit."

Portier benadrukt dat de onderhandelingen nog heel pril zijn. ,,We kunnen niet zomaar de boel oppakken en verhuizen. Zowel De Kei als de gemeente en Skipos zullen daarom eerst een programma van eisen moeten opstellen. Vervolgens moeten we kijken hoe we elkaar hierin tegemoet kunnen komen." Verschillende organisaties, zoals de bridgeclub, heemkundekring Den Hogert en de Dorpstafel, maken gebruik van het dorpshuis. Het bestuur wil met deze clubs om de tafel om hun wensen in kaart te brengen.

VERTROUWEN

Ook is het aantal vierkante meters van de school op dit moment niet toereikend om óók nog De Kei te huisvesten. ,,Als we ons willen vestigen in de Lambertusschool zal er eerst wat aan het gebouw moeten gebeuren", zegt Portier. Ook daar moet dus nog over gesproken worden. De voorzitter is echter vol goede moed en heeft vertrouwen in de toekomst: ,,Het gesprek is heel positief verlopen. We kunnen nu ook de activiteiten in het dorpshuis tot in ieder geval het einde van het jaar voortzetten."


Lennisquizzz

Inwoners van Lennisheuvel en andere quizliefhebbers kunnen zich opmaken voor de derde editie van de Lennisquizzz op zaterdag 23 september. Momenteel wordt gewerkt aan een leuke en attractieve dorpsquiz. Inschrijven kan met een digitaal inschrijfformulier, dat te vinden is op de Facebookpagina van de Lennisquizzz. Een e-mail sturen naar lennisquizzz@gmail.com kan ook. De quiz start om 18.30 uur. Deelname kost 30 euro per team. Een quizteam dient minimaal te bestaan uit tien tot vijftien personen.