Bestuurslid snel weer weg bij museum MuBo

Een halfjaar nadat zij toetrad tot het bestuur van het Boxtelse museum MuBo neemt Ghislaine de Brouwer alweer afscheid. ,,Ik draag MuBo een warm hart toe, maar bij nader inzien blijkt dit toch niet zo mijn 'ding'. Ik ben meer iemand van de cultuureducatie."

De Brouwer zou de herinrichting van de vaste expositie ter hand nemen, waarvoor bij haar aantreden begin dit jaar een plan van aanpak klaarlag. ,,Een omvangrijke klus dat enkele jaren in beslag zal nemen en geen vertraging mag oplopen. Mede vanwege diverse subsidiesaanvragen. Daarom heb ik nu het besluit genomen om terug te treden als bestuurslid zodat een ander het karwei kan afronden. Overigens zal de herinrichting waarschijnlijk opgepakt gaan worden door twéé nieuwe bestuursleden", meldde De Brouwer deze week in een reactie op het persbericht dat MuBo vrijdagmiddag publiceerde.

Secretaris Willem van Vossen, die nu samen met voorzitter Maria Voets en penningmeester Hans van Dijk het bestuur vormt, bevestigt dat MuBo op korte termijn op zoek gaat naar twee nieuwe bestuursleden. Na de zomervakantie start daarvoor de wervingscampagne.


Plaatsen vrij
in leesgroep
filosofie Boxtel

Mensen die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunnen zich aansluiten bij de leesgroep in Boxtel. De club bespreekt boeken die worden gekozen uit een lijst van de landelijke organisatie Senia.

De leesgroep komt eens in de zes weken bij elkaar op vrijdagochtend. De gekozen boeken worden besproken aan de hand van speciale leeswijzers met vragen, waardoor de discussie diepgang krijgt. Meer informatie over de leesgroep is verkrijgbaar bij contactpersoon Peter Beekhuizen via telefoonnummer 06-52 32 14 81 of e-mail: peter.beekhuizen@home.nl.


'Jacobs vlucht'
op longlist
Libris Prijs

Jacob Roelands (1633-1683) is een van de meest opmerkelijke inwoners die Boxtel ooit heeft gehad. De Amerikaanse auteur Craig Harline legde het levensverhaal van Roelands, zijn vader en grootvader vast in boekvorm: 'Jacobs Vlucht'. Het boek is, samen met negen andere historische bundels, uit een lijst van meer dan driehonderd boeken gekozen voor de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs.

De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Op 16 september wordt de shortlist van vijf boeken bekendgemaakt. Op 29 oktober reikt juryvoorzitter Lilianne Ploumen de Libris Geschiedenis Prijs 2017 uit tijdens een speciale liveuitzending van het historische radioprogramma OVT.