Afbeelding
Foto:

Jos Hegeman opnieuw gekozen tot lijsttrekker D66

Nederlanders van 18 jaar en ouder krijgen op woensdag 21 maart de kans hun stem uit te brengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De voorbereidingen voor politieke partijen zijn inmiddels gestart. Zo is Jos Hegeman na interne verkiezingen opnieuw gekozen als lijsttrekker van D66 Boxtel.

Hegeman is sinds 2010 fractievoorzitter van D66 in de Boxtelse gemeenteraad. In dat jaar maakte de fractie haar rentree in de Boxtelse politiek en vier jaar later vaardigde de partij een wethouder (Marusjka Lestrae) af in het college van B. en W. Hegeman zat de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad. In eerste instantie met Bart Louwers. In februari jongstleden nam Fons van Heesch het over vanwege de verhuizing van Louwers naar 's-Hertogenbosch. Hegeman is in het dagelijks leven werkzaam in het onderwijs als directeur van Summa Techniek, Engineering en Procestechnologie.

Als fractievoorzitter en lijsttrekker zet Hegeman in op geloof in de eigen kracht van mensen en hij wil hen steunen in eigen initiatief en talentontwikkeling. Ook streeft hij naar een optimistische toekomstvisie, economische zelfstandigheid, maatschappelijke participatie en het delen van welvaart.


Unanieme steun
voor aanpak van
kinderarmoede

Enkele weken geleden presenteerde het Boxtelse college van B. en W. een pakket extra maatregelen om gezinnen met kinderen die in armoede leven, hulp te bieden. De gemeenteraad stemde vorige week unaniem in met de voorstellen.

Kinderen moeten mee kunnen doen, aldus het Rijk. Sociaal, met sport en/of cultuur en op school. Daarom stelt het kabinet elk jaar 100 miljoen euro extra beschikbaar om álle kinderen kansen te geven. Van dit bedrag komt 85 miljoen euro via de gemeenten, in samenwerking met fondsen en stichtingen, bij de jeugd terecht.

Boxtel kan tot en met 2021 jaarlijks beschikken over 130.000 euro en heeft de notitie 'Ieder kind moet kunnen meedoen' opgesteld. Voedselbank Boxtel, de Vincentiusvereniging, stichting Leergeld, stichting Brede Scholen Boxtel, Buurtsport Boxtel en het jongerenwerk worden ingeschakeld om maatregelen te nemen, onder meer op het gebied van vroegtijdige signalering en het geven van bekendheid aan bepaalde regelingen. ,,Door de instemming van de gemeenteraad met de notitie worden de gelden die voor de bestrijding van kinderarmoede beschikbaar zijn, zowel landelijk als lokaal, heel snel aan deze kwetsbare doelgroep besteed", aldus wethouder Eric van den Broek.