Nep of echt, dát maakt kinderen niet uit. Zondag werden de zandkorrels in speelboerderij Het Gouden Woud driftig gezeefd om die felbegeerde goudklompjes te vinden. (Foto: Albert Stolwijk).
Nep of echt, dát maakt kinderen niet uit. Zondag werden de zandkorrels in speelboerderij Het Gouden Woud driftig gezeefd om die felbegeerde goudklompjes te vinden. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SPEELPARADIJS GOUDEN WOUD OFFICIEEL GEOPEND

Goudzoekerskoorts heerst in Liempde

Honderden kinderen ontdekten afgelopen maand al het best bewaarde geheim van Liempde: speelparadijs Het Gouden Woud. De binnenspeeltuin opende zondag echter pas officieel. Wethouder Peter van de Wiel knipte onder grote belangstelling het lintje door en ontketende daarmee een ware goudkoorts in de voormalige veestal aan de Hamsestraat...

Liempde is in de ban van goud. De voorbije weken wisten ouders met hun kroost Het Gouden Woud al veelvuldig te vinden. Het eerste kinderfeestje vond zelfs in juni al plaats. Zondag was het eveneens een drukte vanjewelste. Eigenaar Wilco van den Biggelaar en zijn vrouw Joanita baseerden het thema van hun speelboerderij op de Amerikaanse goldrush, die in 1848 in de staat Californië plaatsvond. De jeugd waant zich in Liempde even in een goudzoekersdorpje mét stromende rivier, hangbruggen en liefst vijfhonderd kilo goud. Dat ligt verstopt in het zilverwitte zand in de speeltuin. Symbolisch natuurlijk, want wanneer het edelmetaal er daadwerkelijk zou liggen, zou dat pas een échte goldrush in het dorp veroorzaken... Helemaal waardeloos zijn de brokjes nepgoud overigens niet. Wanneer de klompjes worden ingeleverd bij een medewerker, krijgt de jeugd daar een kleine attentie voor terug.

Het echtpaar Van den Biggelaar ontwierp de speeltuin zelf. Het Gouden Woud kijkt uit op natuurgebied De Scheeken en ligt midden in nationaal landschap Het Groene Woud. Die vormden de inspiratiebron voor de inrichting met robuuste houten speeltoestellen en picknicktafels.