Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERKOOP T-SHIRTS TEN BATE VAN VOEDSELBANK BOXTEL EN OMSTREKEN

5.000 likes voor 'Je bent Boxtelaar als'

HENK VAN WEERT

Drieënhalf jaar na lancering staat de besloten Facebookpagina 'Je bent Boxtelaar als…' op het punt de vijfduizendste volger te verwelkomen. Ter gelegenheid van deze mijlpaal hebben de beheerders Betty van Dongen en Stanny Dobbelsteen het initiatief genomen om t-shirtjes te laten maken met de opdruk 'Als Boxtelaar geboren'. Van de verkoopprijs à tien euro komt één euro ten goede aan de Voedselbank.

Eind 2013 lanceerde de toen 27-jarige Ilse Janssen-Gerritsen de Facebookpagina. Zeven jaar eerder verruilde zij haar geboorteplaats Boxtel voor Helmond. Geïnspireerd door soortgelijke initiatieven in andere gemeenten, besloot ze een pagina aan te maken waar vooral foto's van oud-Boxtel konden worden gepubliceerd. Het werd een regelrechte internet-hit die in amper vier weken tijd al meer dan tweeduizend volgers trok.

TEGEN KOSTPRIJS

Gestaag groeide het aantal mensen dat de Facebookpagina likete en elk moment kan de vijfduizendste volger worden verwelkomd. Het zijn allang niet meer alleen archieffoto's die via 'Je bent Boxtelaar als…' worden gedeeld. En dat stoort sommige volgers, zo blijkt uit reacties. Ook hedendaagse zaken die mensen opvallen of waaraan ze zich ergeren, komen voorbij. Desalniettemin blijft de belangstelling voor de pagina toenemen. En dus vonden Van Dongen en Dobbelsteen het wel een leuk idee om de t-shirts te laten maken. Die worden tegen kostprijs op bestelling vervaardigd door Karin Dorrestijn (Kaatje Kado), meldde Dobbelsteen deze week. Maar er zijn niet alleen t-shirts in alle maten te koop: ook rompertjes voor baby's, caps en keycords bijvoorbeeld. Als badge werd de tekst eerder al te koop aangeboden.

'MET EEN LIEDJE'

'Als Boxtelaar geboren' is ook de tekst van een lied dat volkszanger Twan van Brabant (de vorig jaar overleden oud-Boxtelaar Toon Schut) begin 2014 uitbracht. Sindsdien afficheert 'Je bent Boxtelaar als...' zich als de Facebookpagina met een eigen liedje.

FOTO BOVEN: Stanny Dobbelsteen toont met Betty van Dongen (geheel rechts) en Karin Dorrestijn (geheel links) de t-shirts die ten bate van de Voedselbank worden verkocht. In het midden op de foto Ilse Janssen-Gerritsen die de Facebookpagina 'Je bent Boxtelaar als...' eind 2013 lanceerde. Naast haar voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank. (Foto: Peter de Koning).

DUIZEND EURO VOOR SPEELTUIN IN GHANA

Summer Experience levert 1.500 euro op voor goede doel

Het evenement Summer Experience is inmiddels al twee weken achter de rug. Organisatoren Natasja Willems (Natasja Fashion), Iris Schoenmakers (Iris Kappers) en Lola Nouwens (stichting Bewa Ghana) wisten daarmee een mooi bedrag op te halen voor twee goede doelen. Maandag werden de officiële cheques symbolisch uitgereikt. Duizend euro is bestemd voor Bewa Ghana; vijfhonderd euro gaat naar borstkankerfonds Pink Ribbon.

De Summer Experience bestond uit drie delen. Dertien sporters trapten af tijdens de Summer Body Shape Challenge waar ze zich vier weken lang in het zweet werkten in Daniël's Gym aan de Markt. Eén middag konden bezoekers in deze sportschool struinen langs allerlei kraampjes tijdens de Summer Feel Good Fair.

KNALLEND

Knallende afsluiter van het drieluik was de Summer Experience Party in zaal De Adelaar. Natasja trok de kar van dit feest waar onder meer Henk Dissel en De Dorini's optraden. Ook deejay Frank Stans verleende belangeloos zijn medewerking. Daarnaast verlootte sponsor EP Rickelman een flatscreen en verzorgde sponsor Remko de Bresser het licht en geluid. ,,Het was behoorlijk heftig om te organiseren, maar ik zou het zo weer doen. Ik heb ook financieel een grote gok genomen, maar gelukkig is dat allemaal goedgekomen", straalt Natasja.

WEESHUIS

De duizend euro voor Bewa Ghana komt onder meer ten goede aan een robuuste speeltuin op het terrein van weeshuis Mother Cares in Ghana. Zo worden liefst vijf grote speeltoestellen geplaatst die bestand zijn tegen de heftige regenseizoenen in het land.

FOTO BOVEN: Natasja Willems, Lola Nouwens en Iris Schoenmakers (v.l.n.r.) organiseerden de Summer Experience waarmee ze geld ophaalden voor Bewa Ghana en Pink Ribbon.

Afbeelding
Afbeelding