Afbeelding
Foto:

HAAREN LANCEERT TOERISTISCHE WEBSITE EN BROCHURE

Lekker wandelen en fietsen door Esch

Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel: vier dorpen die omringd zijn door natuur en een interessant cultuurhistorisch aanbod, gezellige evenementen én accommodaties om te overnachten bevatten. Reden voor de gemeente om deze kernen op de kaart te zetten met een nieuwe toeristische website en een brochure met wandel- en fietstochten.

Dagjes uit, eten en drinken, evenementen, natuurgebieden en overnachtingen: deze informatie is te vinden op de vier landingspagina's www.bezoekesch.nl, www.bezoekhaaren.nl, www.bezoekhelvoirt.nl en www.bezoekbiezenmortel.nl. De websites zijn ontwikkeld in de stijl van nationaal landschap Het Groene Woud en sluiten aan bij lokale websites van andere gemeenten in dit gebied. VVV Noordoost-Brabant is beheerder van de website. Ondernemers en organisaties met informatie over activiteiten en accommodaties kunnen een e-mail sturen naar marketing@vvvnoordoost-brabant.nl.

TOCHTEN IN ESCH

In de zomer van 2014 werd in de gemeente Haaren een brochure met ommetjes gelanceerd. Afgevaardigden van verschillende organisaties, zoals Brabants Landschap, stichting Buurtschap De Ruiting, de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers, cafetaria Het Essche Trefpunt, KBO Haaren en ZLTO De Leye, dachten mee over wandeltochten door de dorpen en dat resulteerde in acht ommetjes, twee per dorp. Inmiddels is de flyer herdrukt en zijn er naast de wandelroutes ook vier fietstochten toegevoegd.

In Esch kan men kiezen voor twee wandeltochten van 9,8 kilometer (verkorte versie is 7,2 kilometer) of 7,4 kilometer. Waar de eerste route met name de dorpskern, Essche Stroom en De Ruiting aandoet, is de tweede tocht gericht op voormalig klooster Sancta Monica en landgoed Den Eikenhorst. De fietstocht is 29,3 kilometer lang en voert onder meer door de Kampina en Helvoirts Broek.

Alle routes zijn gepland op het landelijke wandel- en fietsknooppuntensysteem en worden onderhouden door de VVV in samenwerking met Routebureau Brabant. De brochure is te downloaden via folder.bezoekhaaren.nl en af te halen bij de VVV-agentschappen en diverse ondernemers.

FOTO BOVEN: In een van de wandelroutes door Esch is het Mariakapelletje aan de Heikant opgenomen. Joachim van den Heuvel uit Esch restaureerde vorig jaar de binnenmuren. (Archieffoto: Peter de Koning).


Herdenkingsboom
ter nagedachtenis
aan Sandra Reemer

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft zondag op de katholieke begraafplaats in Sint-Michielsgestel een gedenkboom geplant ter nagedachtenis aan Sandra Reemer. Zij was 23 jaar ambassadrice van de stichting Nationale Boomfeestdag.

Reemer was een bekende zangeres en tv-persoonlijkheid die jarenlang in Gemonde woonde. Ze was voor het laatst te zien in het programma Gouden Jaren van Omroep Max. Na de laatste uitzending maakte ze bekend dat ze borstkanker had. Reemer overleed op 6 juni.


Kofferbaksale

De jaarlijkse kofferbakverkoop van de Essche carnavalsclub 't Bacchuscorps vindt zondag 10 september van 09.00 tot 15.00 uur plaats aan de Haarenseweg 32 in Esch. Wie belangstelling heeft in een standplaats, kan dagelijks tussen 18.00 en 21.00 uur bellen naar 06-20 95 28 48 of een e-mail sturen naar siermetaaltimmermans@zonnet.nl.