Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

SPAARACTIE VANAF SEPTEMBER BIJ SUPERMARKT COOP IN LIEMPDE

Ganzenborden: in de kiosk én thuis

Lokale kunstenaars werken momenteel aan de totstandkoming van een ganzenbordspel op de vloer van de kiosk in het Liempdse Concordiapark. Het ganzenbord is in het najaar ook verkrijgbaar als bordspel, op initiatief van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), ondersteund door spaaracties en sponsoring van supermarkt Coop.

Initiatiefnemer Leo de Beer, wiens ontwerp momenteel op de vloer van de kiosk wordt geschilderd, bracht in de beginfase al het idee naar voren om van het ganzenbord ook een spel te maken. Deze wens is door SPPiLL gecombineerd met het aanbod van de Liempdse ondernemer Jan Tax van de COOP een statiegeldactie te starten waarbij gespaard kan worden voor een goed doel. Een financiële bijdrage van het wijkorgaan Liempde maakt de begroting sluitend. Zodra het spel op de vloer gereed is, wordt een overzichtsfoto gemaakt van het Liempds ganzenbord. Dit vormt de basis voor de productie van het bordspel.

OOGSTFEEST

Inmiddels is bij Coop een statiegeldactie gestart die drie maanden duurt. Het eindbedrag wordt verdubbeld door de supermarkt en komt ten goede aan de productiekosten van het bordspel. Begin september start bij Coop een actie waarbij supermarktbezoekers kunnen sparen voor pionnen, een dobbelsteen én voucher voor het bordspel. Inwoners kunnen de tegoedbon inleveren bij de kiosk op zondag 8 oktober, tijdens de activiteit 'Liempde pakt uit: oogstfeest'. In dat weekend wordt ook bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg officieel geopend.

De spaaractie loopt van 4 tot en met 30 september. In deze maand ontvangen consumenten bij besteding van iedere 10 euro en bij speciale actieproducten een spaarzegel. Een volle spaarkaart kan in de week van 2 tot 7 oktober ingeleverd worden voor een zakje met pionnen, een dobbelsteen en een voucher. Er is een maximaal aantal van vijfhonderd bordspellen beschikbaar. De pionnen bij het spel worden gevormd door vier verschillend gekleurde klompjes van het bedrijf Traa Souvenirs uit Liempde.

FOTO ONDER: Een deel van het ganzenbord dat op de vloer van de Liempdse kiosk wordt geschilderd. Het ontwerp is binnenkort ook verkrijgbaar als bordspel. (Foto: Ruud van Nooijen).