Afbeelding
Foto: Scouting Boxtel

JAARLIJKS HOOGTEPUNT VOOR LEDEN VAN SCOUTING BOXTEL

Tijd van de zomerkampen breekt aan

Voor de leden van Scouting Boxtel begint de vakantie met het hoogtepunt van het jaar: een zomerkamp. Verspreid over Nederland vinden er in deze periode meer dan vijfduizend kampen plaats.

Tijdens deze zomerkampen brengen de scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en maken een kampvuur. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Boxtel. Ze zijn een week lang zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op sociale vaardigheden. Daarnaast nemen de scouts deel aan uitdagende activiteiten, zoals het lopen van een hike en een bezoek aan een klimpark. Door de kampen krijgen de scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De activiteiten worden georganiseerd door honderden vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf.

TSJECHIË

De scouts zijn ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen en hebben hun kampen op diverse locaties in Nederland en Duitsland. De meiden van 15 tot 18 jaar van Scouting Boxtel gaan zelfs naar Tsjechië. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze (internationale) kampen een bijzondere ervaring en zij gaan hier soms ook vriendschappen voor het leven aan.

Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep neemt deel aan activiteiten die afgestemd zijn op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen wekelijkse opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt dit de scouting tot een veelzijdige hobby.

FOTO BOVEN: Hiken, zelf koken en spellen: de zomerkampen voor de leden van Scouting Boxtel staan weer voor de deur. Waar de meeste leden van Scouting Boxtel in Nederland blijven, worden ook buitenlandse uitstapjes gemaakt. Zo reist de meidengroep van 15 tot en met 18 jaar dit jaar af naar Tsjechië voor een internationaal kamp. (Foto: Scouting Boxtel).