Campagneleider Rob Kuppens, voorzitter Robert van den Berg, secretaris Fennard Drenth en penningmeester Jochen Schellekens (v.l.n.r.) van VVD Boxtel.
Campagneleider Rob Kuppens, voorzitter Robert van den Berg, secretaris Fennard Drenth en penningmeester Jochen Schellekens (v.l.n.r.) van VVD Boxtel. Foto: VVD

VVD MAAKT ZICH OP VOOR VERKIEZINGEN

'Als grootste móet meer dan één zeteltje kunnen'

In april hebben de leden van de VVD in Boxtel een nieuw bestuur benoemd. Robert van den Berg uit Uden is daarbij Boxtelaar Ton Jonkers opgevolgd als voorzitter. Hij streeft ernaar de eenmansfractie in de gemeenteraad uit te breiden. ,,Als grootste partij, óók in Boxtel, moet dat toch kunnen lukken..."

Van den Berg (56) roept alle liberale Boxtelaren op zich te melden: ,,We willen samen met hen de lokale VVD vormgeven. Er moet bijvoorbeeld een verkiezingsprogramma komen dat alle plaatselijke VVD'ers aanspreekt." In een toelichting geeft hij aan dat de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen eerder dit jaar ook in Boxtel opnieuw de grootste partij werd. ,,Dan móet het toch mogelijk zijn om in de gemeenteraad breder vertegenwoordigd te zijn dan met die ene zetel die we nu hebben." Dymph van de Vries is momenteel raadslid voor de VVD in de Boxtelse gemeenteraad.

VERHUIZEN

De nieuwe voorzitter is in het dagelijks leven manager bij Canon Nederland in 's-Hertogenbosch. Zijn bestuurservaring heeft hij de afgelopen tien jaar in zijn woonplaats opgedaan; als voorzitter van Leefbaar Uden en twee periodes als raadslid en fractievoorzitter van de lijstcombinatie VVD/Leefbaar Uden. Na de gemeenteraadsverkiezingen komt Van den Berg in Boxtel wonen. ,,Boxtel is een mooie gemeente met een gezellig centrum, fantastische natuur en een actief bedrijfsleven. Ik wil de VVD in Boxtel naar succesvolle verkiezingen leiden."

Fennard Drenth en Jochen Schellekens completeren het lokale bestuur. Dat heeft, samen met campagneleider Rob Kuppens, de opdracht alle voorbereidingen te treffen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Drenth was al lid van het vorige bestuur en neemt de functie van secretaris voor zijn rekening. Hij heeft een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in online marketing. In het bestuur zal hij deze kwaliteiten maximaal kunnen benutten. Penningmeester Schellekens woont al zijn hele leven in Boxtel en werkt na zijn opleiding aan de Technische Universiteit in Eindhoven bij ASML. Rob Kuppens werkt bij BNP Paribas en was eerder al een van de campagneleiders voor de VVD tijdens de Statenverkiezingen in de provincie Gelderland.

FOTO ONDER: Campagneleider Rob Kuppens, voorzitter Robert van den Berg, secretaris Fennard Drenth en penningmeester Jochen Schellekens (v.l.n.r.) van VVD Boxtel. (Foto: VVD Boxtel).