Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HELMONDENAREN KRIJGEN GEEN GRIP OP PITCHER

Ducks pakt overwinning op Mulo

HONKBAL & SOFTBAL

Het mannenteam van honk- en softbalvereniging JRC Ducks uit Boxtel heeft zondag een klinkende overwinning geboekt op het Helmondse Mulo. Met de zomerstop in zicht hoopten de honkballers deze laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Zo kunnen ze uiteindelijke degradatie tijdens de huidige competitie voorkomen.

Jeroen van Nes opende de wedstrijd sterk. Hij stuurde direct drie mannen terug naar de bank, evenals het veld. Eenmaal aan slag leverde Ducks met een honkslag van Thor van den Dool sterk spel. Max Denteneer sloeg echter de bal in de handschoen van de tweede honkman en voor hem was de inning snel voorbij.

Drie spelers van Mulo kwamen op en Van Nes wist meteen drie man weer het veld af te sturen. Het agressieve spel van Ducks werd beloond met honkslagen van Bram van der Horst, Van Nes, Sherwin Theodora en Kees van Dooremalen. Hiermee sleepte Ducks de eerste twee punten binnen.

HOMERUN

Dankzij een homerun van Van der Horst en wederom een serie aan treffende honkslagen van Boxtelse kant volgde een grote uitloop. In de vijfde inning lag Ducks op een ruime voorsprong: 7-3. ,,Jeroen van Nes stond echt heerlijk te gooien vandaag, en we hebben - ondanks een aantal foutjes - de kansen goed benut", vertelde coach Remco van Nistelrooij. ,,Onze grip op de pitcher van de tegenstander was goed. Die van Mulo op de onze was minder.''

ZOMERSTOP

Vier innings volgden en Ducks hield stand. Mulo kon door het sterke spel van de thuisploeg slechts één punt scoren. De wedstrijd eindigde in het voordeel van het Boxtelse team: 7-4. De coach toonde zich tevreden: ,,Nu even lekker uitrusten en alle blessures behandelen en dan gaan we er na de zomerstop weer vol voor."

Bram van der Horst bleek deze wedstrijd de beste slagman van Ducks met twee honkslagen en één homerun in vier slagbeurten.

De eerstvolgende wedstrijd van Ducks wordt op 20 augustus gespeeld op de velden van de Nijmeegse ploeg Hazenkamp, de huidige nummer één van de competitie.

Uitslagen dinsdag 11 juli

Softbal U17: Ducks - Gryphons        8-10

Softbal U17: Ducks - Gryphons        8-16

Uitslagen zaterdag 15 juli

Softbal U17: Ducks - Jeka        5-9

Softbal U17: Ducks - Jeka        6-10

Uitslagen zondag 16 juli

Honkbal sen: Ducks H1 - Mulo        7-4

Honkbal sen.: Gryphons H3 - Ducks H2        8-3

Programma zondag 23 juli

Honkbal sen: Nuenen H4 - Ducks H2        14.30

FOTO BOVEN: Bram van der Horst sloeg - evenals vorige week - een homerun en werd onder luid gejuich binnengehaald door de mannenploeg van Ducks. (Foto: Hans Verberk).


De ontknoping
van Tourspel
Liempde nadert...

Om 20.00 uur, amper een halfuur nadat de renners zondagavond op de Champs-Élysées in Parijs zijn gefinisht en duidelijk is hoe de verschillende klassementen er uitzien, vindt in café De Durpsherberg in Liempde ook een prijsuitreiking plaats. Daar worden de winnaars van het Tourspel Liempde en het Extra Tourspel bekendgemaakt.

Kenners en liefhebbers konden voorafgaand aan de Tour de France een team met wielrenners samenstellen die volgens hen hoge ogen zouden gooien in de drie weken durende wielerkoers. Liefst 319 mensen gaven daar gehoor aan. 238 mensen deden ook mee aan het Extra Tourspel en voorspelden de eindklassering van ambassadeur Koen de Kort. Wie aan het einde van de Tour de France de meeste punten heeft verzameld, wint het Tourspel Liempde. Daarnaast zijn extra prijzen te winnen, onder meer voor de rode lantaarndrager in het klassement.

Zondagavond wordt ook bekendgemaakt welke bedragen ten goede komen aan de Jeugdvakantieweek en stichting Giovanni XXIII, de goede doelen die Tourspel Liempde ondersteunt.