BOXTELSE MOTORCROSSER IS VICE DUTCH MASTER KAMPIOEN

Kay excelleert op Zwarte Cross

Tijdens de training verkende Kay vrijdag het aangepaste circuit van Lichtenvoorde. Hij zette al snel een goede tijd op de klok en probeerde die later nog meerdere malen te verbeteren. Met een vijfde tijd verzekerde de Boxtelse crosser zich van een goede startplaats voor de kwalificatiewedstrijd. Hierin kwam hij al snel op de tweede plaats te liggen en hij ging op jacht naar de kopman. Die had inmiddels al een gaatje weten te slaan, waardoor Kay als tweede over de finish kwam.

IEDERE METER

Later in de middag stond de eerste manche op het programma. Tijdens de start zat Kay er niet goed bij, waardoor hij net binnen de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Na de eerste ronde kwam de crosser op een derde plaats door en probeerde meerdere malen de tweede plaats over te nemen. Vechtend voor iedere meter kwam Kay steeds dichterbij en in de vijfde ronde nam hij met een fraaie inhaalactie de felbegeerde tweede plaats in. Opnieuw kon hij jacht maken op de kopman, maar door een val verloor hij verschillende plekken en kwam hij teleurgesteld als zesde over de finish.

Zaterdag sloot Kay met een goed gevoel de training als snelste rijder af. Hij was gebrand op een beter resultaat en reageerde goed op het vallen van het starthek. Zijn motor kwam echter iets omhoog, waardoor Kay het gas moest loslaten. Buiten de top vijftien begon hij aan de wedstrijd, maar in korte tijd bevond Kay zich alweer in de top drie. Het gat na de tweede man was zo'n acht seconden, maar de Boxtelse motorcrosser nam geen genoegen met een derde plaats. Hij wist dat hij zo hoog mogelijk moest scoren als hij nog op het podium wilde komen in het dagklassement.

HULDIGING

IJzersterk reed het crosstalent binnen twee ronden het gat na de tweede man dicht om niet veel later die plek over te nemen. De kopman was inmiddels ver uitgelopen. In het resterende deel van de wedstrijd lukte het Kay om de achterstand na de uiteindelijke winnaar nog enigszins te verkleinen maar hij moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Uiteindelijk behaalde Kay genoeg punten om als derde te eindigen in het dagklassement. Ook mag hij zich na de vier wedstrijden van het DMOM kampioenschap, Vice Dutch Master 85cc van 2017 noemen. Later op de dag werd de top drie nog gehuldigd tijdens de Zwarte Cross.

Linedance        19.00

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers werd afgelopen weekeinde uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De Boxtelse motorcrosser mag zich Vice Dutch Master 85 CC van 2017 noemen. (Foto: RGP Photo).

Strijden om
Liempdse golftitel
in Teteringen

Het Liempds golfkampioenschap wordt vrijdag 1 september voor de 28e keer gehouden. Mannen en vrouwen uit Liempde kunnen zich tot 20 augustus aanmelden voor deze editie op golfbaan De Haenen in Teteringen.

De deelnemende golfers zullen een zogeheten strokeplay-wedstrijd spelen: de golfer met de minste slagen wint. Daarnaast zal er ook een stableford-wedstrijd plaatsvinden. Daarbij draait het om het aantal slagen dat iemand in relatie tot par slaat. Ook zijn er prijzen te winnen voor onder meer het slaan van een 'neary', 'longest' en 'birdies'. De spelers worden om 09.30 uur op golfbaan De Haenen verwacht, het kampioenschap gaat om 10.28 uur van start.

FEESTAVOND

Na de wedstrijden is er in café Het Wapen van Liempde vanaf 19.30 uur een feestavond. Hier worden ook de prijzen uitgereikt. Deelname aan de wedstrijd kost 60 euro; de feestavond inclusief diner en drankjes kost 40 euro. Niet-spelende partners zijn dan ook welkom. Aanmelden kan bij Bert Beekmans via e-mailadres bert.beekmans@home.nl onder vermelding van naam, EGA-handicap en het al dan niet deelnemen aan de feestavond.

Vorig jaar namen 31 mensen deel aan het Liempds golfkampioenschap. Dertien vrouwen en achttien mannen streden om de hoogste eer. Laura van Pelt en Joep Smits werden uiteindelijk tot winnaars uitgeroepen.