Boxtel van boven

Leuk dat 230 mensen genoten hebben van hun helikoptervlucht boven Boxtel. Het bericht in het Brabants Centrum was echter nogal onvolledig. Er was toestemming voor slechts vier vluchten. Volgens mij passen 230 mensen niet in vier helikopters. Zoals we konden lezen, 'cirkelden urenlang helikopters boven Boxtel'. Hierdoor hebben duizenden inwoners van Boxtel die hele dag in het lawaai gezeten van stijgende, dalende en rondcirkelende helikopters. Dit soort reclame-acties lijken me niet voor herhaling vatbaar. Laten we het maar houden bij een 'once in a lifetime-experience'.

        CAROLINE SMITS

Naschrift redactie: Ronald van der Horst, eigenaar van Plus Van der Horst, geeft aan dat de provincie Noord-Brabant een vergunning heeft afgegeven waarmee de hele dag gevlogen mocht worden. De spaaractie van de supermarkt krijgt geen vervolg.


Buurman blust

keukenbrand in

Van Beekstraat

De totale brandweerpost van Boxtel rukte woensdagmiddag rond vier uur uit voor een melding van een woningbrand aan de Van Beekstraat. Dat viel echter mee. Er was slechts sprake van 'vlam in de pan'.

Het vuur werd snel gedoofd met natte doeken door een oplettende buurman. De bewoner van de tussenwoning lag te slapen. De brandweer zette een ventilator in om de woning te luchten. De Van Beekstraat was enige tijd gestremd voor verkeer. De brand trok tientallen toeschouwers.