Boven v.l.n.r.: Lynn, Lise, Claire, Bodi, Femke, Guusje, Mila, Isa, Ilse, Philar, Floortje, Esmée, Kim, Dancy, Judy, Tessa, Fleur. Onder v.l.n.r.: Maarten, Maurice, Tim, Mart, Tygo, Rik, Bram, Rico, Teye, Ryan, Jorg. (Foto: Peter de Koning).
Boven v.l.n.r.: Lynn, Lise, Claire, Bodi, Femke, Guusje, Mila, Isa, Ilse, Philar, Floortje, Esmée, Kim, Dancy, Judy, Tessa, Fleur. Onder v.l.n.r.: Maarten, Maurice, Tim, Mart, Tygo, Rik, Bram, Rico, Teye, Ryan, Jorg. (Foto: Peter de Koning). Foto:

FOTOTOESTELLEN KLIKKEN EROP LOS IN ESCH

'Op sjiek' het schoolplein verlaten...

CARRY DIRKX

Ze leken vorige week net filmsterren: de leerlingen van groep 8 van de Essche Sint-Willibrordusschool. Op het schoolplein verzamelden ze zich donderdagavond voor het laatst, om met een heus gala hun basisschooltijd voorgoed af te sluiten. Het 'diva'-gevoel werd versterkt door een menigte 'paparazzi'. De fototoestellen en camera's van ouders en andere familie en bekenden klikten erop los.

De meisjes hadden zich uitgedost in galajurken, compleet met fraaie kapsels. Ook bijna alle jongens gingen op chique met smokings en de haren in de gel. Op het schoolplein werden ze, in stijl, opgehaald met paardenkoetsjes, om per tweetal naar het feestadres te gaan.

Het bijzondere vervoermiddel zorgde helaas even voor een kink in de kabel, toen een stel paarden op hol sloeg, terwijl drie leerlingen in de sjees achter de paarden zaten. Gelukkig werden de paarden op tijd rustig. Het trio kon daarna nog 'gewoon' van het gala genieten - na vele knuffels en troostende woorden van moeders, vaders, meester Nils van groep 8 en hun medeleerlingen.

PERSOONLIJK WOORDJE

Het gala was de afsluiting van intensieve laatste weken, vol feestelijke activiteiten als het schoolkamp en de musical. Op donderdagmiddag hadden alle groep-achters de school op een bijzondere manier verlaten: door het open raam van hun klaslokaal, over een rode loper, toegejuicht door de rest van de school en met een persoonlijk woordje van hun leerkracht Nils.

MIDDELBARE SCHOOL

Met het gala werd de basisschooltijd echt afgesloten en gingen de leerlingen genieten van de zomervakantie. Om daarna aan een nieuwe uitdaging te starten: de middelbare school. En over enkele jaren wordt daar waarschijnlijk óók een gala als afscheid van de schooltijd gehouden...