Herenboeren krijgt

podium als

Brabantse Keuken

Volgend jaar fungeert Noord-Brabant als de Europese Regio van de Gastronomie. Het thema is 'We are Food 2018'. In het kader daarvan krijgen verschillende ondernemingen op het gebied van voedsel en gastvrijheid uit Brabant om de beurt een podium. De coöperatie Herenboeren Wilhelminapark - verkozen tot één van de Brabantse Keukens die zichzelf mag presenteren - staat in september 2018 centraal.

Het initiatief Brabantse Keukens is uniek in Nederland. In 2018 krijgen verschillende ondernemingen die innovatief bezig zijn op het gebied van voedsel en gastvrijheid tien maanden lang een podium om zich te presenteren. De provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital staan aan de wieg van We Are Food. Beiden zijn lid van een netwerk van Europese regio's die de thema's gastronomie en duurzaam en gezond eten op de internationale agenda willen zetten.

HONDERD INZENDINGEN

Uit liefst honderd inzendingen werd Herenboeren geselecteerd door een jury. Douwe Korting treedt namens de coöperatie op als keukenchef. De maand september staat in het teken van Community Farming. Dat sluit naadloos aan op de idealen van de Herenboeren. Die gaan zelf 'de boer op' tijdens Brabantse Keukens. Op vijf andere plaatsen proberen ze de kiem te leggen voor andere Brabantse Herenboerderijen. Kijk voor meer informatie op www.wearefood.nl.

Boxtel

Braderie Dennenoord

Op recreatie- en chaletpark Dennenoord aan de Dennendreef in Boxtel wordt zondag 23 juli de jaarlijkse braderie gehouden. Van 10.00 tot 16.00 uur staan er diverse marktkramen opgesteld. De jaarmarkt trekt jaarlijks veel belangstellenden.

Vermiste huisdieren

Amivedi in 's-Hertogenbosch maakt melding van twee vermiste katten. In de Akkerstraat te Liempde wordt sinds 13 juli een cypersrode kater vermist van zes maanden oud. Hij luistert naar de naam Daantje en is niet gecastreerd. Het dier is een Europese korthaar en zijn vachtkleur is gemarmerd. Hij wil liever niet opgetild worden. Ook Mickey, een cypersrode Europese korthaar met witte bef en voorpoten, is vermist. Mickey is een niet-gecastreerde kater van 1,5 jaar oud. Hij is voor het laatst gezien in de Keizerstraat in Boxtel.

Ierse sessie

Liefhebbers van Ierse muziek kunnen zondag 20 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur hun hart ophalen tijdens de Ierse Sessie in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard. Instrumenten als de viool, tinwhistle, bodhran, harp, cajon, accordeon, gitaar en trekzak spelen de hoofdrol. Muzikanten zijn welkom om aan te sluiten. Er worden teksten uitgedeeld zodat luisteraars kunnen meezingen. Ook is er ruimte voor ander repertoire, zoals Brabantse liederen. Toegang tot de Ierse sessie is gratis.