Lindsay Swinkels (rechts) loopt dit jaar voor het eerst met haar tante Elise van Weert de veertig kilometer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Brabants Centrum volgt hen op de voet. (Foto: Peter de Koning).
Lindsay Swinkels (rechts) loopt dit jaar voor het eerst met haar tante Elise van Weert de veertig kilometer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Brabants Centrum volgt hen op de voet. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VIERDAAGSE IN AANTOCHT • BOXTEL STUURT WANDELAARS OP PAD

De laatste zes kilometer na Malden...

PÅL JANSEN

Tientallen wandelaars kwamen gisteren af op de uitzwaaiavond in het Boxtelse gemeentehuis. Warm werden zij onthaald door gelegenheidsblaasorkest Vierdaagseklocht, dat hen op weg hielp met de klanken van onder meer Herman van Veens 'Opzij' en de 'Colonel Bogey Mars'. Ook dit jaar zal de rotonde bij Malden Boxtels kleuren, verzekerde wethouder Herman van Wanrooij. En voor de 101e Nijmeegse Vierdaagse wordt er zelfs een schepje bovenop gedaan.

Om 09.30 uur 's ochtends vertrekken twee bussen vanuit Boxtel inclusief blaasorkest Vierdaagseklocht en reus Jas de Keistamper naar de beruchte rotonde in Malden. De muziek klinkt bovendien langer dan tijdens andere edities: de blazers gaan door tot 17.00 uur. Van Wanrooij: ,,Wij staan daar allemaal om de wandelaars er op de laatste zes kilometer na Malden doorheen te helpen."

NIEUWKOMERS

Nieuwe wandelaars bij de uitzwaaidag waren Lindsay Swinkels en haar tante Elise van Weert. Zij lopen de veertig kilometer. Ook Lindsays vader Martien Mosink loopt mee.

De redactie van Brabants Centrum volgt hen met een aantal andere wandelaars op de voet en doet daarvan uitgebreid verslag.