Afbeelding
Foto: Filipe van den Borne

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017

Mr. & Mrs. Filipe slaagt summa cum laude met 9.3

LONNEKE HOONDERT

De Dutch Retail Experience Award 2017 kent een Boxtelse winnaar. Filipe en Diana van den Borne van modespeciaalzaak Mr. & Mrs. Filipe aan de Markt gingen er zondag met de publieksprijs voor de beste retailwinkel in de categorie 'Best Customer Experience Men & Women' vandoor. De winkel van het echtpaar werd in juni genomineerd en wist de meeste stemmen te behalen. ,,Ik had nooit verwacht te winnen van zoveel andere gave winkels", zegt Filipe trots.

Het winnen van de landelijke prijs is een kroon op het werk. Filipe en Diana kaapten de award weg voor de neus van populaire conceptwinkels als Westside in 's-Hertogenbosch en Funkie House in Rotterdam. De Dutch Retail Experience Award werd in 2012 door Goodbrandz in Amsterdam in het leven geroepen. Zij wil ondernemers voor het voetlicht brengen die duurzaamheid en beleving in hun winkel op de eerste plaats zetten.

ONDERBOUWEN

Niet alleen harkte het ondernemersechtpaar de meeste stemmen binnen, Mr. & Mrs. Filipe kreeg óók nog eens een zeer positieve beoordeling van het publiek. ,,Stemmen was geen kwestie van snel iets aanklikken. Deelnemers moesten onderbouwen waarom ze onze winkel zo goed vinden", vertelt Filipe. Het publiek bestempelde de winkel aan de Boxtelse Markt als innovatief en roemde de speels opgezette etalage. ,,Of het nu een raampresentatie is, die gemaakt wordt door studenten van SintLucas of een van de evenementen die we houden. Stemmers gaven aan dat ze altijd wel iets nieuws of aparts tegenkomen in onze zaak", aldus de ondernemer.

Daarnaast waren klanten erg te spreken over evenementen die regelmatig in en door de modezaak worden georganiseerd. Filipe: ,,Door iets te doen voor onze 'friends', weten we hen als klant aan ons te binden. Tea & Trends, waar we samen met Uniek Mode onze kleding showden tijdens een high tea, viel bijvoorbeeld erg in de smaak." Volgens de jury van de landelijke prijs vervult Mr. & Mrs. Filipe met haar activiteiten een belangrijke lokale rol. Vooral omdat ze daarin optrekt met andere Boxtelse en Liempdse ondernemers.

Mr. & Mrs. Filipe was niet alleen de grote winnaar binnen haar categorie. De winkel werd door klanten beoordeeld met het hoogste gemiddelde cijfer van een 9.3. Oftewel - om maar in eindexamentermen te blijven - summa cum laude geslaagd.