Overleg over Liempdse wegen in augustus

Leden van burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde en medewerkers van de gemeente Boxtel komen in augustus bij elkaar om van gedachten te wisselen over knelpunten in de dorpskom. Dat meldde wethouder Herman van Wanrooij dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Combinatie95 diende tijdens de behandeling van de eerste bestuursrapportage en het dekkingsplan een motie in waarin ze het college van B. en W. opdroeg niet te wachten met het opknappen van trottoirs tot het Bomenbeleidsplan 2018-2033 vastgesteld is. ,,Met inachtneming van het uitgangspunt dat de vergroening in de wijk niet mag verminderen, vragen we het burgerinitiatief Rolstoel Vriendelijk Liempde zo spoedig mogelijk op te pakken", aldus de fractie. Nadat Van Wanrooij aangaf dat begin augustus de gemeente en het burgerinitiatief bij elkaar komen, trok Combinatie95 de motie in.

600.000 euro

Rolstoel Vriendelijk Liempde overhandigde in de gemeenteraadsvergadering van februari een uitgebreid rapport aan burgemeester Mark Buijs waarin ze diverse knelpunten in de dorpskom in kaart had gebracht. Ook werd becijferd wat het begaanbaar maken van trottoirs en wegen kost: 600.000 euro. Ook nam de burgemeester ruim duizend handtekeningen in ontvangst. Alleen een volledige aanpak helpt om mobiliteit en veiligheid te verbeteren, betoogden de initiatiefnemers.